Akivaizdu, kad tokių kaip mes buvome daugiau, nes kažkas tokią transporto priemonę, kuri, rodos, galima tik fantastikos knygose, ėmė ir sukūrė. O dabar važinėjasi ir Hamburge. Tiksliau, ne tik važinėja, bet ir plaukia.

Nekreipti dėmesio į tokį pravažiuojantį autobusą tiesiog neįmanoma. Jis išsiskiria savo neįprasta forma ir dideliais ratais. Lyg ir tankas, lyg ir autobusas, lyg ir laivas, lyg ir krovininis sunkvežimis, bet kartu ir nė vienas iš jų. Todėl nenuostabu, kad praeiviai šį autobusą nulydi žvilgsniais ar net aikteli iš nuostabos. Sėdintiems autobuse smagu. Tereikia pamojuoti ir visi sąžiningai pamojuos atgal. Štai ką reiškia būti žvaigžde.

Plaukiantis autobusas Hamburge

Ši atrakcija Hamburge vadinasi Riverbus. 70 minučių trunkančios kelionės organizatoriai į autobusą priima tik keleivius nuo 5 metų. Naktimis jis gatvėmis nevažiuoja, o jei nusekęs vanduo, į Elbės upę nelenda.

Visų pirma, autobusas pravažiuoja Hamburgo žavųjį Speicherstadt ir naujausią miesto rajoną Hafencity ir juda link šiaurinės Elbės pusės. Po maždaug pusvalandžio pasiekiama kelionės kulminacija. Kai ateina ta laukiama akimirka, kai įvyks tai, kas vis dar, rodos, neįmanoma, girdi visus sulaikant kvapą. Pirmiesiems autobuso ratams pasiekus vandenį, pasijunti lyg atrakcionų parke. Emocijos kyla, nežinios adrenalinas kutena pilvą, ir štai visas autobusas vandenyje! Ne po vandeniu. Keleviai ne šlapi, o autobusas juda toliau. Tik aplink vanduo.

Keistas ir visiškai naujas potyris. Tačiau tikrai įspūdingas. Grįžus į krantą, gidas pajuokauja: “Dabar važiuojate švariausiu Hamburgo autobusu”. Tas tiesa, ar teko kada girdėti apie autobusą plaunamą po 4-5 kartus per dieną?

Kol kas turai Hamburge organizuojami tik vokiečių kalba. Kaina – 29,50 Eur.

Dabar laukiu, kada sukurs skraidantį fotelį. Apie jį taip pat vaikystėje svajodavau. O juk akivaizdu – svajonės pildosi.

Daugiau autorės tekstų rasite ČIA.

Plaukiantis autobusas Hamburge
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt