Šiemet aštuonių vagonų sąstato traukiniai keliones pradeda gerokai anksčiau nei praėjusiais metais – toks sprendimas priimtas dėl vis populiarėjančių kelionių traukiniais.

Nuo penktadienio važiuosiančiuose atnaujintuose klasikinio tipo vagonuose yra po 56 sėdimas vietas, o kiekviename iš vagonų – po dvi atskiras šešiavietes kupė, kurios itin mėgstamos grupėmis ar šeimomis važiuojančių keliautojų. Internetu www.traukiniobilietas.lt bilietus į šiuos traukinius pirksiantys keleiviai galės patys pasirinkti sėdėjimo vietą.

Kaip ir visi traukiniai, nuo penktadienio piko metu Vilnius-Klaipėda kursuosiantys sąstatai yra draugiški augintiniams, tad vykstantys poilsiauti gali keliauti kartu su keturkojais draugais. Traukiniuose taip pat galima vežtis dviračius ar didesnį bagažą, o kelionės metu mėgautis kava ir užkandžiais.

Klasikinio tipo vagonų traukiniai važiuos kiekvieną savaitgalį. Penktadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties jie išvyks 17.45 val., sekmadieniais iš Klaipėdos geležinkelio stoties – 17.55 val.

„Jau įprasta, kad traukinių keleivių daugėja vasaros metu, kai visa Lietuva važiuoja pajūrio kryptimi. Tačiau šiemet keliaujančiųjų srautų augimą stebime gerokai anskčiau – jau dabar į piko metu vykstančius traukinius išparduodami visi bilietai, tad didžiausio leistino sąstato traukinius į reisus išleidžiame net keliais mėnesiais anksčiau“, - pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Ekologišką keliavimo būdą skatinantys „Lietuvos geležinkeliai“ artejančiam vasaros sezonui pasiūlys dar ne vieną naujovę. Svarstoma atnaujinti susisiekimą traukiniais maršrutu Klaipėda-Šilutė, poilsiautojams pasiūlyti jungtinius maršrutus į populiariausius šalies pajūrio kurortus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt