Miestas nurimsta rugpjūtį, kai daugelis barų ir restoranų užsidaro, o vietiniai bėga iš karščiu alsuojančio miesto į vėsesnes Atlanto pakrantes. Įsikūręs prie Atlanto vandenyno, šis žavus saulės nubučiuotas miestas gyvuoja tarsi pasakoje apie pasenusias manieras ir tradicijas.

Tiesiog pažvelkite į šimtamečius medinius tramvajus ir geležinius funikulierius, kurie vis dar svirduliuoja ir dunda savo keliu tarp septynių stačių kalvų, ant kurių įsikūręs šis miestas.

Arba klajodami po miestą pažvelkite į praeities paveldą – ilgaamžius žolininkus, galanterininkus ir siuvėjus, prekiaujančius puošnaus miesto centro baroko gatvėse. Klaidžiokite po Lisabonos aukščiausias kalvas iki Alfama rajono, kur saulėlydžio geltonumo sienos ir dulkėti takeliai apsupa arabišką bei viduramžišką pilį. Didingame Belémo rajone Portugalijos „Atradimų amžius“ atspindi prabangūs vienuolynai ir nuostabios į upę žvelgiančios skulptūros, pastatytos už vienos labiausiai pretenzingų kolonijinių imperijų pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt