Įprastai kuo vaikai mažesni, tuo atostogos planuojamos ramesnės, daugiau laiko praleidžiama viešbutyje. Kuo vaikai didesni, tuo daugiau dėmesio skiriama pramogoms, ekskursijoms. Tiek vykstant su mažesniais, tiek su didesniais vaikais, pasitenkinimui atostogomis labai svarbus veiksnys yra viešbučio pasirinkimas.

Rinkdamiesi viešbutį atostogoms, lietuviai vis daugiau dėmesio kreipia ne tik į kainą, bet ir į tai, ką už ją gaus – prioritetas atostogaujant yra kainos ir kokybės santykis, teigia Neringa Kurtinaitienė, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ produkto vadovė. Svarbu ne tik peržiūrėti viešbučių aprašymus ir nuotraukas, reikėtų labai aiškiai įvardinti savo poreikius ir lūkesčius, nebijoti konsultuotis su kelionių agentu, kuris padės renkantis patį geriausią variantą iš galimų.

Pateikiame penketuką viešbučių, kuriuos dažniausiai renkasi ir apie juos gerus atsiliepimus palieka iš Lietuvos Turkijoje atostogaujančios šeimos.

Letoonia Golf Resort – 5 žvaigždučių viešbutis, atidarytas 1997 m., tačiau paskutinį kartą atnaujintas 2014-2015 m. Apsigyventi galima pagrindiniame korpuse arba jaukiuose vasarnamiuose. Keliautojai su vaikais viešbutį vertina dėl to, kad visi šeimyniniai numeriai turi po du kambarius.

Teritorijoje yra restoranas, 8 barai, 3 a la carte restoranai už papildomą mokestį, pietų metu veikia nemokamas Viduržemio jūros à la carte restoranas. Viešbutyje gerai išplanuota išpuoselėta žalia teritorija, vaikams tinkami nuolaidūs baseinai, yra du vandens kalneliai, taip pat žaidimų aikštelė. Viešbutyje veikia mažasis klubas vaikams nuo 4 iki 11 metų, dirba animatorių komanda, organizuojamos vaikų diskotekos, už papildomą mokestį galimos auklės paslaugos.

Trendy Lara – 5 žvaigždučių viešbutis, atidarytas 2016 m. Šeimos su vaikais dažnai šį viešbutį renkasi ir dėl to, kad jis – vos 25 minutės kelio nuo oro uosto, taigi, trumpesnė kelionė mažiau išvargina. Apsigyventi galima erdviuose numeriuose – standartinių kambarių plotas siekia 36 m2, šeimyninių – nuo 50 iki 55 m2.

Viešbutyje yra restoranas, 10 barų, 5 ala carte restoranai už papildomą mokestį. Viešbutis siūlo išskirtinę pramogą – plukdymą iki paplūdimio laiveliu, kuris kursuoja dažniau nei kas 5 minutes. Vaikai viešbutyje mėgaujasi baseinu su 10 vandens kalnelių, taip pat yra dvi žaidimų aikštelės, kino salė, batutai, diskoteka, mažasis (4–12 m.) ir paauglių (12–17 m.) klubai, galimos auklės paslaugos už papildomą kainą.

Otium Hotel Seven Seas – 5 žvaigždučių viešbutis, atidarytas 1987 m., paskutinį kartą atnaujintas 2010 m. Viešbutis turi įspūdingo 100 000 m2 dydžio teritoriją. Apsigyventi galima standartiniame tipo numeryje (~23-25 m2), standartiniame dviaukščių lovų (~25 m2) arba šeimos (~43 m2) numeriuose. Viešbutyje veikia pagrindinis restoranas, 6 barai ir 3 a la carte restoranai – turkiškas, azijietiškas ir žuvies.

Pagrindiniame restorane yra vaikų kampelis, kur šeimos su mažyliais gali rasti tokių prietaisų kaip buteliukų sterilizatorius, buteliukų šildytuvas, viskas įskaičiuota sistema viešbutyje veikia iki pat vidurnakčio. Labiausiai šis viešbutis vaikų mėgstamas dėl vandens pramogų – čia sukurta sraunioji upė, yra vaikiški ir suaugusiųjų baseinai, vandens kalneliai nuo 12 metų. Vaikams lauke yra speciali nuo saulės apsaugota žaidimų aikštelė ir baseinas. Viešbutyje įrengtas kūdikių žaidimų kambarys nuo 0 iki 4 metų mažyliams, lego kambarys, veikia vaikų kino teatras, diskoteka, mini klubas, už papildomą mokestį galimos auklės paslaugos.

Eftalia Ocean – 5 žvaigždučių viešbutis už prieinamą kainą, atidarytas 2017 m. birželio mėnesį. Viešbutis yra ekonominės klasės, lietuvių šeimoms itin patrauklus kainos ir kokybės santykiu – keliaujant su vaikais, iki 15 metų apgyvendinimas jame yra nemokamas, todėl pastariesiems kainuoja tik lėktuvo bilietai ir pervežimai. „Eftalia Ocean“ apsigyventi galima standartiniame (~35 m2), dideliame (~45 m2), šeimos (~91 m2), 2 miegamųjų (~99 m2) ar 3 miegamųjų (~113 m2) tipų numeriuose. Teritorijoje yra restoranas, 2 a la carte restoranai už papildomą mokestį, 5 barai.

Atostogauti galima viename iš penkių viešbučių – visi jie naudojasi Turkijos Rivjeroje didžiausia – net 950 metrų besidriekiančia – privačia paplūdimio pramogų zona „Eftalia Island“. Šioje zonoje yra baseinai su vandens kalneliais, restoranai, barai, SPA centras, diskoteka, mažasis klubas vaikams.

Sunis Kumkoy – modernus 5 žvaigždučių viešbutis, atidarytas 2006 m., paskutinį kartą atnaujintas 2009 m. Apsigyventi galima standartiniame (~27 m2), šeimos dviaukščių lovų (~27 m2), šeimos (~30-40 m2) tipų numeriuose. Teritorijoje yra restoranas su specialiu vaikų meniu, 6 a la carte restoranai už papildomą mokestį, 7 barai.

Šeimos viešbutį mėgsta dėl privataus smėlio paplūdimio, kurį galima pasiekti vos per 4 minutes einant pėsčiomis. Ne ką mažiau svarbios vandens pramogos – vidaus ir lauko baseinai, vandens čiuožyklos. Mažiesiems atostogautojams viešbutyje veikia mažasis klubas, galimos auklės paslaugos už papildomą mokestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)