Rezervuoti svečių namai nebuvo panašus į tuos, kuriuos užsakėme, nes internete pateiktose nuotraukose atrodė žymiai geriau, tad nuovargis ir susiklosčiusios aplinkybės neatnešė puikių nuotaikų. Trivietis kambarys kainavo apie 60 eurų, o naktinis Marakešo senamiestis gąsdino netvarka ir atgrasiais vietinių susibūrimais krūvelėse.

Ankstų kovo pirmosios rytą pasitikome terasoje ant stogo kurdami dienos planą ir radę mums tinkamą kambarį už 30 eurų nusprendėme čia praleisti dar vieną dieną. Nuotaikos pakilo, o lūkesčiai įgavo pagreitį. Išgėrę kavos viename iš pagrindinių senamiesčio skverų pasukome link centrinės turgaus aikštės. Ten mus pasitiko šimtai prekeivių ir verslininkų.

Jei Lietuvos kurortuose turime galimybę nusifotografuoti tik su keliomis papūgomis, beždžionėmis ar smaugliais – čia jų laukė dešimtys. Prekeiviai, neatsiklausę, beždžionę gali uždėti tiesiog jums ant galvos ir reikalauti dirhamų už nuotraukas. Kobros – čia taip pat populiarios, bet ačiū Dievui, jų ant galvos niekas neuždėjo. Visi vietiniai prekeiviai nepraleidžia progos užkalbinti ir primygtinai siūlo savo teikiamas paslaugas ar prekes.

Marokas, Marakešas

Net jei norite kažką nufotografuoti iš tolo, tai reiškia jog netrukus iš jūsų bus pareikalauta dirhamų. Jei jų neduosite galite išgirsti ir net tokią frazę, kaip „Fuck off“. Norint išvengti jų įkyrumo tenka aukštai pakelti galvą, atsipalaiduoti ir į nieką nekreipti dėmesio.

Vaikštant po Marakešo turgų stebina vaisių, daržovių, prieskonių gausa. Ryškios spalvos prekystaliuose nuteikia jaustis lyg didžiausiame prekybiniame taške pasaulyje, kuris neturi pabaigos. Sotų manų blynelį ar kelių litrų vandens butelį centrinėse gatvelėse galima įsigyti vos už 60 euro centų, rasti padorią nakvynę įmanoma ir už 10 eurų asmeniui. Pietūs kavinėje čia panašiomis kainomis kaip Lietuvoje, tačiau reikia saugotis neaiškių vietinių restoranėlių, nes kaip mat, gali sutrikti skrandžio veikla.

Marokas, Marakešas

Marakeše būtina aplankyti ir garsaus dizainerio Ivo Sen Lorano muziejų bei neapsakomo grožio sodą. Bilietas į muziejų kainuoja 10 eurų, į sodą – 7 eurai. Muziejus įkurtas šiuolaikiškai ir puikiai reprezentuoja garsaus dizainerio biografiją ir kūrybą. Ekspozicijos stebina moderniu stiliumi, taip pat muziejuje veikia ir kino salė rodanti dokumentiką apie Ivą Sen Loraną.

Po pasivaikščiojimų muziejuje ir rojaus vardo verto pasakiško sodo šiek tiek pavargome ir į namus nusprendėme grįžti karieta. 45-50 minučių turas po Marakešo miestą kainuoja apie 50 eurų. Tačiau reikia derėtis. Šį kartą pavyko nusiderėti iki 30 eurų, bet iš pasakojimų ir Maroką aplankiusių keliautojų žinome, jog derėtis čia gali be pabaigos.

Marokas, Marakešas

Sugrįžę į namus nusprendėme aplankyti vietinį kino teatrą. Bilietas į kiną kainuoja nuo 1,5 iki 3 eurų dėl to, jog yra trys skirtingos vietos skirtos žiūrovams: tai orkestro vardu pavadinta įprasta salė, bei dar du virš jos esantys balkonai. Beje, kino seansas šiek tiek nuvylė, nes apie 30 minučių teko stebėti vien tik kino reklamas, o marokietiškas filmas originalo kalba mūsų nenustebino. Susigalvojome pramogą – patys įgarsinti kino veikėjus. Apie 500 žiūrovų talpinančioje salėje filmą stebėjo vos keli žiūrovai, tačiau nesulaukę intrigų ekrane nutarėme grįžti į namus ir keliauti į šiam kraštui autentiškos gyvos muzikos vakarą restorane.

Kelionėje keliaujame kartu su Lietuvoje įsikūrusio indėnų kaimo „Vinetu“ atstovu Bėgančiu Jaučiu (indėniškas vardas) ir grupės „Baltasis Kiras“ vokalistu Tautvydu. Atostogos Maroke, o vėliau Paryžiuje tęsis iki kovo 14 dienos. Daugiau kelionės įspūdžių rasite Facebook paskyroje: „Kurorto vaikis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)