Iš kurių šalių atvykstantys turistai išleidžia kelionėms daugiausia?

Labiausiai išlaidaujančiais turistais, negailinčiais pinigų kelionėms nuo pat jų rezervavimo akimirkos, pripažinti Saudo Arabijos gyventojai (4 336 eurai vienai kelionei). Į išlaidūnų penketuką dar pateko Kuveito gyventojai (2 556 eurai), kinai (2 425 eurai), australai (2 232 eurai) ir keliautojai iš Jungtinių Arabų Emyratų (2 213 eurų).

Vis dėlto ateityje šio penketuko sudėtis turėtų keistis: vietoje JAE į labiausiai kelionėms išlaidaujančiųjų sąrašo viršūnę turėtų išsiveržti turistai iš JAV, pasirengę vienai kelionei išleisti 2 846 eurus. Nors Saudo Arabijos gyventojai ir toliau išsaugos lyderių poziciją pagal išlaidų dydį artimiausius dvejus metus (3 903 eurai), antroji vieta teks turistams iš Kinijos (3 280 eurų), tretieji bus australai (2 869 eurai), ketvirtieji – amerikiečiai (2 846 eurai), o penktieji – Kuveito gyventojai (2 825 eurai). Remiantis „Visa“ pateikiamais duomenimis, pasaulio keliautojas vidutiniškai vienos kelionės metu išleidžia 1 458 eurus.

Pagal artimiausių dvejų metų prognozes išlaidos kelionėms, vertinant vieno turisto išleidžiamus pinigus pasauliniu mastu, augs 36,25 proc. iki 1 986 eurų. Maža to, labiausiai (45,68 proc. iki 1 986 eurų) didės Azijos ir Ramiojo vandenyno gyventojų išlaidos. 26,3 proc. daugiau (2 301 eurą) kelionėms skirs Šiaurės ir Pietų Amerikos gyventojai, o 20 proc. didės keliaujančių europiečių išlaidos (1 146 eurai). Panašu, kad tik Afrikos ir Artimųjų Rytų gyventojų išlaidos kelionėms liks tokios pat kaip ir pastaraisiais metais (2 168 eurai).

Turistų į keliones imamų grynųjų kiekiai

Nors nemažai keliautojų linkę atsiskaityti kelionių metu banko kortelėmis, daugelis (77 proc.) vis dar pirmenybę teikia gryniesiems pinigams, kai tenka įsigyti prekių ir paslaugų. Tiesa, tuo pačiu turistus neramina grynųjų pinigų praradimo ar vagystės pavojus. Pasauliniu mastu vidutinė pinigų, turistų atsivežamų į kelionės tikslo vietą, suma siekia 633 eurus. 72 proc. respondentų teigė surinkę reikalingą sumą savo šalyje prieš leisdamiesi į kelionę. Turistai linkę sukaupti grynųjų, nes baiminasi užsienyje nerasti bankomato (10 proc.) arba abejoja, kad naudojimasis bankomatu bus saugus (20 proc.). Vis tik, lyginant su gyventojais iš kitų regionų, iš Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos atvykstantys turistai būna labiau linkę išsigryninti pinigų iš kortelių atostogų metu.

Dar viena įdomi tendencija: 87 proc. turistų lieka grynųjų tos šalies valiuta, kurioje jie keliavo, ir vos 29 proc. kelionei pasibaigus konvertuoja likusią užsienio valiutą į tą, kuri yra naudojama jų tėvynėje ar tolimesniuose užsienio kelionių taškuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)