„Saugi šalis ir vietos, ir užsienio turistams. Tai – labai reikšmingas rodiklis Lietuvai, galime pagrįstai didžiuotis, patys gyvendami ir kurdami kitiems – šiuo atveju turistams iš užsienio – saugią ir patikimą šalį. Pasaulio Ekonomikos Forumui pernai paskelbus šalių konkurencingumo indeksus, Lietuvai buvo skirtas aukščiausias įvertinimas – pirma vieta pagal terorizmo grėsmės neegzistavimo šalyje subindeksą. Šią mūsų šalies stiprybę akcentuosime ir turizmo rinkodaroje, nes turistai vis dažniau teiraujasi, ar šalis, į kurią jie ketina keliauti, yra saugi“, - pranešime spaudai tvirtina laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė - Šeškuvienė.

Kaip skelbia Ekonomikos ir taikos institutas (Institute for Economics and Peace), analizuojantis saugumo įtaką šalių ekonomikai ir turintis būstines Sidnėjuje (Australija), Niujorke (JAV) ir Hagoje (Nyderlandai), Lietuva yra tarp pasaulio šalių, kuriose terorizmo indeksas lygus 0. Sąraše taip pat yra Latvija, Norvegija, Portugalija, Rumunija, Singapūras, Slovėnija ir kt. šalys (didžiausias pavojus patirti teroro atakas šiuo metu yra Irake (terorizmo indeksas maksimalus), Afganistane, Nigerijoje, Sirijoje, Pakistane ir kt.).

„Kelionės ir turistų saugumas (sveikatai, gyvybei bei turtui) yra vienas iš reikšmingesnių kriterijų renkantis kelionių tikslą. Turizmo regionai, kurie laikomi nesaugiais bei keliančiais pavojų turistui, praranda savo patrauklumą bei populiarumą. Po 2001 m. rugsėjo 11 d. teroristinių aktų JAV saugumo klausimas turizmo kontekste pasikeitė. Iki tol saugumo klausimai buvo tabu turizmo versle, nes buvo manoma, jog turistai gali neigiamai vertinti kalbas apie saugumą, galvodami, kad jiems kyla pavojus, ir ignoruoti keliones“, - saugumo veiksnio reikšmę turizmui analizuoja doc. dr. Arvydas Survila, knygos „Nepaprastųjų situacijų valdymas“ autorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)