R. Žygas apie kelionę galvoti pradėjo, kai jo draugė papasakojo, kad Reunjono saloje yra krioklių, kurių aukštis – net iki 300 metrų. Didžiausias, kokiu R. Žygas iki tol buvo leidęsis, siekė 125 metrų.

„Nutarėme pabandyti. Susirinko nemaža mūsų kompanija. Kai kurie nelabai žinojo, ką ten darys, bet dėl kompanijos išvažiavo. Viskas išėjo labai sėkmingai“, – pasakoja keliautojas.

Lietuviai virve nusileido ir nuo didžiausio šalyje, 300 metrų, krioklio. Jo aukštis beveik prilygsta Vilniaus televizijos bokštui, kurio aukštis – 326 m. Pati ekspedicija, kurios metu keliautojai „įveikė“ didžiausią Reunjono krioklį, truko 17 valandų.

Be leidimosi virve žemyn kriokliais keliautojai patyrė ir kitų atrakcijų, pavyzdžiui, šokinėjo į vandenį iš 18 metrų aukščio. Tai prilygsta šuoliui iš 7 aukšto.

Jis sako, kad svarbiausia tokiose kelionės būti fiziškai ištvermingiems, o toliau viskas išmokstama. „Leistis virve visi gali“, – pabrėžia jis.

Tai patvirtinti gali juvelyrė Šarūnė Vaitkutė, keliavusi kartu.

„Aš keliauju su tokiu požiūriu, kad „važiuoju, nes labai noriu, o jau kas ten bus – kažkaip išgyvensiu“. Tokia vieno žingsnio išgyvenimo programa, – šypsosi keliautoja. – Jausmas po to, kai įveiki ir nusileidi, būna tikrai neįtikėtinas. Sunku net patikėti, kad taip įmanoma.“