II-asis ledo skulptūrų festivalis sieks nustebinti lankytojus ne tik skulptūrų grožiu, originalumu, tačiau ir sukurta ypatinga pasakų karalystės atmosfera, rašoma pranešime spaudai. „Vasario 2-4 dienomis dvarą užlies ne tik įspūdingos šviesų instaliacijos, apšviesiančios visą teritoriją, lazerių projekcijos, bet ir ugnies meistrų pasirodymai, kurie suteiks išskirtinę emociją ir gyvybę, - sako festivalio organizatorius Paulius Orlovas.

Ledo skulptūros

Prisiminus 2017 metų pradžioje rengtą pirmąjį ledo skulptūrų festivalį, galima pasidžiaugti, kad jame dalyvavo 20 ledo drožėjų, iš kurių didžioji dalis pripažinimo yra sulaukę ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje. Čia skulptūras meistriškai drožė ir Martynas Gaubas, broliai Musteikiai bei kiti. Per tris dienas įvairių pasakų motyvais buvo išdrožta 30 ledo skulptūrų. Paskutiniąją renginio dieną, kuri bene sutapo su Užgavėnėmis buvo sudeginta ir rekordinė 8 metrų aukščio ledinė Morė.

Ledo skulptūros

Pirmaisiais metais festivalis sukvietęs geriausius ledo meistrus iš Lietuvos, antraisiais jau sulaukė susidomėjimo ir už Lietuvos ribų. „Po 2017 metais sėkmingai startavusio festivalio, gavome ypač daug paraiškų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių ledo skulptorių pagal mūsų pateiktą festivalio temą“, - džiaugiasi festivalio meno direktorius Dalius Drėgva. Su atrinktais geriausių idėjų autoriais šiuo metu dar derinamos skulptūrų techninės detalės, o festivalio dalyvių sąrašas ir tiksli programa bus paskelbti jau sausio pradžioje.

Ledo skulptūros

Pakruojo dvaras – didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, kurioje verda tikras atkurtas XIX. a. pab. dvaro gyvenimas, o besibaigiant 2017 metams European Destinations of Excellence projekto pripažinta ir Patraukliausia kultūrinio turizmo vietove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)