Nuo penkiolikos metų svajojęs aplankyti šią mistinę šalį vaikinas papasakojo, iš kur kilo toks noras: „Pagrindinė priežastis, kodėl aš norėjau ten nuvykti, – gana didelė Sovietų Sąjungos įtaka Lietuvai ir jos gyventojams. Buvo įdomu pamatyti šalį, kuri dar dabar gyvena panašiai, kaip gyveno mūsų seneliai ir tėvai.“

Jokūbas teigė, kad į Šiaurės Korėją nuvykti nėra sudėtinga, nes yra keliolika kelionių agentūrų, kurios organizuoja turus į šią šalį. Tačiau tai gana brangi kelionė ir kitiems vykti į Šiaurės Korėją jis nerekomenduotų.

Vos nusileidus oro uoste lietuvį ir kitus keliautojus pasitiko gidai, paėmė jų pasus ir prasidėjo turas: „Viskas Šiaurės Korėjoje yra labai uždara, kiekviena grupė turi savo autobusą ir kelis gidus, mes turėjome tris. Visos kelionės metu jie mus akylai prižiūrėjo, todėl nuolat lydėjo jausmas, kad esame pirmokų klasės išvykoje.“

Fotografuoti ir filmuoti šioje šalyje galima, bet tik tada, kai tai daryti leidžia gidai. Šių ribojimų nepaisęs ir filmavęs daugiau, nei galima, Jokūbas Laukaitis grįžęs namo sukūrė vaizdo pasakojimą apie Šiurės Korėją, kuris sulaukė milžiniško pasisekimo „Youtube“ kanale. Jo sukurtą filmuką peržiūrėjo 8,3 mln. lankytojų.

Vaikinas džiaugėsi, kad gidai nepastebėjo jo „nelegalios“ veiklos, o jam pavyko išvengti didelių problemų.

Visą keliautojo J. Laukaičio pasakojimą apie Šiaurės Korėją ir kodėl lietuviui draudžiama ten sugrįžti, žiūrėkite DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)