Visų pirma, reikia priimti sprendimą – keliausite autobusu ar lėktuvu. Kad ir kokia komfortiška kelionė autobusu dabar gali būti, vis dėlto lėktuvu Varšuvą pasieksite per valandą. Pigių oro linijų Wizz Air siūlomos kainos gan lanksčios – net šį mėnesį buvo galima įsigyti bilietų iki 60 Eur, o dažniausiai jos būna dar pigesnės, tereikia sekti akcijas. Išvykimas – penktadienio rytą, grįžimas – sekmadienio ankstų rytą, tad idealiai subalansuota dirbantiems žmonėms. Pasiekus Chopino oro uostą, verta pasitelkti Uber programėlę ar atsiųsti MyTaxi aplikaciją, su kuria miesto centrą pasieksite už plius minus 10 eurų.

Tačiau, ką daryti, jei atvykus lyja ar yra gan šalta?

Savaitgalio pramogos. Skirkite laiko apsilankymui Turizmo informacijos centre – Varšuvoje apstu įvairių renginių, pavyzdžiui, Fryderyko Chopino (Fryderyko Šopeno) koncertai ir pan. Mes norėjome pajusti kalėdinę dvasią, tad net ir mirkdamos lietuje vaikščiojome po įvairiausiais papuošimais išdabintą miestą. Ir taip, pakilome į terasą su vaizdu, esančią Rūmų aikštėje. Iš ten atsiveriantis vaizdas trumpam leidžia pamiršti net ir darganotą orą. Kaina – 6 zlotai (apie 1,4 Eur).

Koperniko muziejus. Šiame muziejuje laikas greitai praeina tiek vaikui, tiek suaugusiajam. Galėsite ne tik susipažinti su įdomiai pateiktomis mokslo subtilybėmis, bet ir atlikti įvairių psichologinių tekstų, kurie padės geriau pažinti draugus ar antrąsias puses. O kur dar įvairiausios pramogos: galimybė išpūsti žmogaus dydžio burbulus, patyrimas, koks jausmas apima esant 6 balų žemės drebėjimui pagal Richterio skalę ar net robotų teatras. Tai – šiuolaikiškai įrengtas mokslo centras, kuriame apsilankymas suaugusiajam atsieis tik 25 zlotus (apie 6 Eur).

Varšuva, Lenkija

Parkai. Saksų sodą (Ogrod Saski) labai lengvai pasieksite išsukę iš centrinės gatvės. Į akis iškart kris Nežinomo Kario antkapis. Jis yra dedikuotas visiems nežinomiems kariams, paaukojusiems savo gyvybes dėl Lenkijos. Iš tiesų, tai vienas iš daugelio nacionalinių kapų nežinomiems mirusiems, kurie buvo pastatyti po Pirmojo Pasaulinio karo. Šis objektas patraukia akį, nes yra iš trijų arkų, o šalia jo dega amžinoji ugnis. Kiekvieną valandą šalia antkapio keičiasi jį saugojantys sargai. Patikėkite verta apsukti keletą ratų parke ir pamatyti tai savo akimis.

Vis dėlto daugiau laiko, net ir spaudžiant šaltukui, praleidome Lazienki parke. Susigalvojome paprasčiausių pramogų – pamaitinti antis, pakeliui sutikome kalėdines giesmes giedojančią žmonių grupę ir tiesiog klaidžiojome su kavos puodeliais. Tikrai verta ten apsilankyti vakare – šiuo metu parkas papuoštas kalėdine tematika, bet ir kitais metų laikais vakare netrūksta šviečiančių dekoracijų, kurios sukuria magišką atmosferą. Tiesa, šis parkas kiek toliau nuo miesto centro.

Varšuva, Lenkija

Nemokamas turas. Taip, jeigu lyja, ši pramoga nuplauks. Bet, jeigu bus šalčiau, tikrai rekomenduojame šilčiau apsirengti ir nueiti į istorinį Varšuvos turą, kuris prasideda nuo Rūmų aikštėje esančios Zigmundo kolonos. Jame miestas atsiskleis kitomis spalvomis. Sužinosite, kad Kopenhagos undinėlės sesė yra būtent šiame mieste; kokioje Varšuvos vietoje išsipildo norai; kur yra siauriausias miesto namas; kokias paslaptis slepia Katedros pastatas; paklausysite Šopeno suoliukų skleidžiamos muzikos ir dar daugybę kitų detalių, dėl kurių ši trumpa kelionė taps dar žavingesnė. Neatskleisime visų paslapčių! Apsilankykite Freewalkingtour.com puslapyje – pamatysite, kad per dieną įvyksta net kelios skirtingos nemokamos ekskursijos.

Varšuva, Lenkija

Maistas, maistas ir dar kartą maistas. Naminiai lenkiški koldūnai pierogi čia yra 3 rūšių – virti, apkepti ir iškepti, kad ir kokius imsite – nenusivilsite. Varšuvoje valgyti tikrai pigu, tad pusryčiams siūlome „Bułkę przez Bibułkę“ (šių kavinių Varšuvoje rasite ne vieną, tad galėsite pasirinkti patogiausią), pietums – „Z Gara i Pieca“ (Szpitalna 4), kurioje tikrai nenusivilsite pierogi skoniu, o vakarienei – „Słoik“ (Złota 11), kavinė, kurios interjere ir maisto pateikimui žaismingai pasitelkiami stiklainiai. Vienoje vietoje maistui su gėrimu išleisdavome apie 10 eurų. Daugiau dėmesio vertų maitinimo įstaigų rasite ČIA