Audra kiek susilpnėjo, ir dabar vėjo greitis siekia iki 90 kilometrų per valandą. Anksčiau stichija nutraukė elektros tiekimą ir sukėlė žemės nuošliaužų regione, prieš ketverius metus itin smarkiai nukentėjusiame nuo „supertaifūnu“ vadinamo „Haiyan“.

Pareigūnai perspėja, kad gali kilti daugiau potvynių ir žemės nuošliaužų. Be to, skelbiama, kad 15 500 keleivių liko įkalinti savo buvimo vietose, nes keliuose centriniuose Filipinų rajonuose buvo nutrauktas susisiekimas keltais.

„Esu įstrigęs jau tris dienas, miegu autobuse ir tiesiog noriu grįžti namo pas savo artimujosius Kalėdoms, – agentūrai AFP sakė 55 metų ūkininkas Eliaquinas Pilapilas (Eliakvinas Pilapilas), šiuo metu esantis Matnogo mieste, rytinėje Sorsogono provincijoje. – Mums kartą ar du kartus per dieną duoda maisto, tačiau kai kuriems keleiviams jau baigiasi pinigai.“

Filipinus kiekvienais metais talžo apie 20 galingų audrų. Šeštadienį Samaro ir Leitės salas pasiekusi audra nusinešė tris gyvybes ir sužeidė 19 žmonių, 87 700 žmonių buvo priversti palikti namus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)