Egzotinių kelionių organizatorius „Travel Planet“ pranešime spaudai pristato 5 įdomius faktus, dėl kurių sunku atsispirti Vietnamo žavesiui.

1. Vietnamas – kavos fanų rojus

Pagal pagaminamos kavos kiekį Vietnamas yra antra didžiausia šalis po Brazilijos. Ji Vietname skani ir pigi, paruošiama specialiame puodelyje su integruotu filtru. Aš labiausiai mėgstu šaltą kavą su ledukais ir pateikiamą su kondensuotu pienu.

Vietnamas

2. Motociklų eismo stebėjimas – kaip niekad nesibaigiantis filmas

Beveik kas antras šalies gyventojas iš visų 90 milijonų turi motociklą. Nepaisant to, ant vieno motociklo dažnai važiuoja visa šeima – tėvai, vidutiniškai trys vaikai, o neretai pamatysite dar ir šunį arba šaldytuvą. Kad ir kiek kartų būsite Vietname, negalėsite nesistebėti motociklų vairavimo ypatumais. Nors norisi stvertis už galvos matant, kaip vienu metu prasilenkiama visomis keturiomis kryptimis kokioje nors sankryžoje, vietiniai kažkokiu būdu išlaviruoja. Žinoma, tai įmanoma tik gausiai ir garsiai pypsint, nes jei garso signalas neveiktų – eismas, matyt sustotų. Šalmas? Jie – tik turistams.

3. Paplūdimiai – ne saulės vonioms?

Nors Vietnamas turi beveik 3500 kilometrų S raidę primenančio pakrantės ruožo – paplūdimiuose tikrai nepamatysite besideginančių vietinių, nes balta odos spalva čia yra grožio ir elegancijos simbolis. Todėl nenustebkite parduotuvėse matydami vien tik balinančias kosmetikos priemones. Vis dėlto jei neįtikinome slėptis nuo saulės, paplūdimiai yra nuostabūs ir laukia jūsų.

4. Ieškoti antrosios pusės – į turgų

Atokiose kalnuotose vietovėse, tokiose kaip tarp kalnų įsikūrusiame Sapos miestelyje, reikia šiokios tokios pagalbos norintiems susirasti antrąsias puses. Tad Sapos ir kitų kalnų miestelių gyventojai gyvenimo draugo ar draugės ieško specialiame turguje, savo susidomėjimą vienas kitu išreikšdami specialiu susukto banano lapo garsu. Tiesa, išmanūs telefonai ir internetas tampa vis labiau prieinami ir tose vietovėse gyvenantiems hmongams, ziajams bei kitoms tautinėms mažumoms. Nors jų gyvenimo būdas nesikeičia kelis šimtmečius, meilės reikalai vis dažniau tvarkomi moderniame Tinder‘io turguje.

Vietnamas

5. Net 7 UNESCO paveldo objektai

Ko gero žinomiausia Vietnamo traukos vieta - Halongo įlankos. Tačiau tikriausiai ne daug kas žino, kad ši vieta net du kartus pelnė UNESCO pripažinimą. Vieną – už savo nepakartojamus peizažus, kitą – už geologinę įvairovę. Be to, Halongo įlanka yra viena iš septynių labiausiai aplankyti rekomenduojamų vietų visame pasaulyje. Be šios įlankos į UNESCO pasaulio paveldą yra įtrauktos Trang An olos, Hojano senamiestis, senųjų šventyklų kompleksas netoli Hojano – Mišonas, unikaliais karstiniais peizažais pasižymintis Fongniakebango nacionalinis parkas, Thang Long imperinė citadelė Hanojuje ir Ho dinastijos citadelė Tan Hoa provincijoje.

Vietnamas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)