„We love Lithuania“ tikslas – tiek fotografų mėgėjų, tiek ir profesionalų užfiksuotais vaizdais pristatyti Lietuvą užsieniečiams ir priminti šalies grožį bei savitumą vietos gyventojams. Šiemet nuotraukų čempionatas skiriamas gyventojų ir šalies santykiui atskleisti, tad jo dalyviai nuotraukomis iliustruoja, kodėl Lietuvoje gera gyventi, kuo didžiuojamės, ką turime prisiminti.

„Įpusėjus Lietuvos nuotraukų čempionatui, į oficialią jo svetainę įkelta gerokai daugiau nuotraukų, nei tikėjomės. Daugiausia dalyvių dėmesio kol kas sulaukė pirmasis etapas – „Čia gera gyventi“. Taip pat – speciali penktojo etapo tema „Kauno rajonas – ar jau atradai?“, skatinanti skirti daugiau dėmesio būtent šiam regionui garsinti. Dėmesį skirtingiems šalies regionams planuojame išlaikyti ir ateinančiuose čempionatuose“, – sako projekto autorius Simonas Rudaminas.

Duotas startas balsavimui

S. Rudaminas taip pat atkreipia dėmesį į jau prasidėjusį balsavimą ir kviečia palaikyti patikusių nuotraukų autorius. Tai padaryti galima oficialioje „We love Lithuania“ svetainėje – iki gruodžio 17 d., balsuojant už patikusius vaizdus. Gyventojų balsai padės apsispręsti komisijai, vėliau rinksiančiai pačius geriausius.

Lietuvos nuotraukų čempionatą „We love Lithuania“ sudaro penki etapai: „Čia gera gyventi“, „Gera kurti“, „Gera prisiminti“, „Skanu ragauti“ ir „Kauno rajonas - ar jau atradai?“. Jame gali varžytis tiek fotografai mėgėjai, tiek ir profesionalai. Jie savo nuotraukas kviečiami kelti į oficialią čempionato svetainę. Konkursui pasibaigus komisija atrinks 50 geriausių kadrų – po 10 iš kiekvieno etapo. Atrinktos nuotraukos keliaus į finalą, o jų autoriai varžysis dėl geriausio Lietuvos nuotraukų čempionato fotografo vardo.

Apdovanojimai, per kuriuos bus paskelbti kiekvieno etapo ir viso čempionato nugalėtojai, vyks kitų metų sausio 27 d. Raudondvario dvare. Surengtoje parodoje taip pat bus eksponuojamos geriausios čempionato nuotraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)