Ugnikalnio išsiveržimo liudininke tapo lietuvė Karolina Paulonytė, kuri egzotiškoje saloje su vyru leidžia medaus mėnesį. „Vietinai mums pasakė, kad galėsime panikuoti tik tada, kai jie patys pradės tai daryti. Visi ramūs ir kaltina Australijos žiniasklaidą, kuri esą kelia paniką. Vietiniai neketina evakuotis ir palikti namų, kai kurie išvis neigia įvykusį ugnikalnio išsivežimą, esą dūmai atsirado dėl gausaus lietaus,“ – pasakojo moteris.



16 kilometrų nuo ugnikalnio apsistojusi moteris teigė žemės drebėjimo ar kažko keisto nepajutusi, nes nardė, o vėliau važinėjosi motoroleriu. „Šiuo metu be perstojo lyja, visur dūmai, atšaukė suplanuotą pasiplaukiojimą greituoju laivu į Gili salas. Na, o vietiniai, pergyvena ne dėl savo gyvybių, o dėl išgąsdintų turistų, kurie išgirdę apie įvykius Balyje nebenorės čia atvykti.“

Jau prieš porą mėnesių tarnybos skelbė aukščiausio lygio pavojų dėl galimo ugnikalnio išsiveržimo, „smarkiai padidėjus“ seisminiam aktyvumui. Paskutinį kartą išsiveržus šiam ugnikalniui 1963 metais žuvo apie 1 100 žmonių.

Po antradienį naktį įvykusio Agungo išsiveržimo Balio Denpasaro oro uostas dar neuždarytas, skrydžiai iš ir į Balį tebevyksta, tačiau jei ugnikalnis dar labiau suaktyvėtų, kelionės į Balį neapdraudusiems keleiviams niekas nekompensuotų nuostolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)