Sh. Thomsas iš Australijos Melburno miesto į nuotraukas perkėlė keistą ir paslaptingą pasaulį su miniatiūrinėmis džiunglėmis ir išmestomis baldų nuolaužomis prie ne itin patraukliai atrodančių pastatų, skendinčių slogioje aplinkoje, rašo „The Daily Mail“. Fotografo akį patraukė apleistas lošimo automatų salonas Saitamos prefektūroje, nebeveikiantis striptizo klubas Okajamos prefektūroje ir buvęs meilės viešbutis Čibos prefektūroje. Kaip teigė pats Sh. Thomsas, jam patinka vizualiai pagauti žmogaus emocijų pėdsakų likučius anksčiau, nei urbanistinės evoliucijos procesas juos sunaikins visiems laikams.

„Nara Dreamland” atrakcionų parkas

Sh. Thomsas apibūdina šį nebeveikiantį atrakcionų parką kaip vietą, kurioje vaidenasi ir tvyro nostalgiška atmosfera. 


Šis atšiaurių oro sąlygų naikinamas “Ferris” ratas apleistame atrakcionų parke dabar rymo visų pamirštas, apaugęs žolėmis ir krūmokšniais. Ši vieta uždaryta 2007 m.; priežastis – arši konkurencija, kuri buvo palankesnė kur kas technologiškai pažangesniems „Osaka Universal Studios” ir „Tokyo Disney Sea” atrakcionų parkams. 


Apleistas „Meilės viešbutis“ (angl. Love Hotel) Čibos prefektūroje

Šis kambarys pasižymėjo viduramžiška anglosaksų tema, kurią čia atspindėjo šarvuotas riteris ir arklio tempiamą vežimą imituojanti lova. 



Šis „Meilės viešbučio“ kambarys įrengtas Maroko ir Artimųjų Rytų tema su dabar jau skarmalus primenančiomis skaromis ir užuolaidomis.

Apleistas striptizo klubas Okajamos prefektūroje

Kadaise įkurdintas nedideliame Onseno mieste dabar jis, atrodo, laukia klientų, kurie čia niekada nebeužsuks. „Klubo likučiai atrodo lyg aštuntojo dešimtmečio Naujų metų pasitikimo vakarėlio vieta, kurios taip niekada niekas ir nesutvarkė“, – komentavo pat Sh. Thomsas. 


Apleistas lošimo automatų salonas Saitamos prefektūroje


„Šis šiukšlių pilnas pastatas primena apie praeityje jau likusį dvidešimtąjį dešimtmetį, čia daug moskitų ir vapsvų. Buvimą šioje vietoje lydėjo niūri nuotaika ir melancholija dėl vis dar tvyrančio lošimo priklausomybės dvelksmo”, – pasakojo fotografas.

Kadaise didžiausiu būstų kompleksu saloje tituluotą pastatą sudaro devyni aukštai ir 317 butai su ant stogo įkurdinta nedidele žaidimų aikštele. Hašimos sala tapo apleista vieta 1974 m. išsekus čia buvusiems anglies ištekliams. 


„15 kilometrų nuo Nagasakio nutolęs ir kur kas labiau vizualią įtampą keliantis nei bet kurio postapokaliptinio filmo dekoracijos izoliuotas trupančio betono ir plieno labirintas suteikia galimybę stebėti įspūdingą ir nepakartojamą urbanistinio irimo vaizdą“, – savo darbą komentavo fotografas. 


Vieta, kuri kadaise duso nuo gyventojų pertekliaus, dabar virtusi apleistu ir tamsiu vaiduoklių miestu. 
„Western Village“ pramogų parkas, kadaise įkurdintas nedidelio miestelio pakraštyje. Šis keistas ir nepanašus į jokias kitas tokios paskirties vietas atrakcionų parkas uždarytas XXI a. pirmojo dešimtmečio viduryje. 



Apleistas viešbutis Ibarakio prefektūroje

„Įsikūrusį prie upelio tyliame miestelyje šį neįprastą viešbutį sudarė itin gausiai kilimais iš tatamio puošti kambariai“, – nuotrauką apibūdino Sh. Thomsas. 


Šis dabar jau lankytojų nebelaukiantis viešbutis „Onsen” gyvavimo metais siūlė atvykėliams pasidžiaugti atsiveriančiais vaizdais į upę. Deja, dėl prastos ekonominės situacijos čia apsistojančiųjų skaičius XX a. ir XXI a. sandūroje pastebimai sumažėjo, todėl viešbutis buvo uždarytas. Apleistas kurortas prie jūros Hachijo saloje, fotografuotas 2014 m. vasario mėn.

„Dabar jau pelke virtusiame baseine gyvena vabzdžiai ir karaliauja dumblas“, - liūdną realybę konstatavo fotografas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)