Oficialiai ši šalis vadinama Liuksemburgo Didžiąja Hercogyste. Ši mažytė valstybė įsikūrusi tarp Vokietijos ir Prancūzijos, taip pat ribojasi su Belgija. Vietinių gyventojų čia mažiau nei 500 tūkst. Turistų, atvykstančių aplankyti Liuksemburgą, skaičius kasmet išlieka panašus – apie 905 tūkst.

Liuksemburgas daug kam žinomas dėl savo nesuskaičiuojamų turtų, tačiau atvykstančių lankytojų skaičius rodo, kad tai didelės reikšmės nesudaro. Galima rasti įvairių priežasčių, dėl kurių ši maža valstybė nesulaukia milijoninio turistų srauto. Pirmiausia, atvykus į Liuksemburgą nesunku pastebėti, kad šioje šalyje tarsi susiplaka kaimyninių Vokietijos ir Prancūzijos kultūros.

Tai matyti įvairiose srityse – nuo istorijos iki tradicinės virtuvės. Nors Liuksemburgas ir nėra šalis, kuri galėtų pasigirti aktyviu naktiniu gyvenimu, vakarėliais ar festivaliais, atvykę čia tikrai neprašaus, jei norės pasigrožėti kraštovaizdžiu ar paragauti skanaus vyno.

Liuksemburgas

Didžiausias nykštukinės valstybės miestas – sostinė Liuksemburgas. Iš 442 tūkst. šalies gyventojų apie 76,7 tūkst. gyvena būtent sostinėje. Miestas yra nedidukas, todėl jį apžiūrinėti galima drąsiai leistis pėsčiomis, nes taip galima aplankyti daugelį įdomių objektų.

Geriausia pažintį su Liuksemburgu pradėti nuo stoties iki centro žingsniuojant Liberte alėja. Ji veda tiesiai iki Adolfo tilto, pastatyto XX a. ir pavadinto didžiojo kunigaikščio garbei (dar vadinamo Naujuoju tiltu). Anksčiau jis buvo laikomas aukščiausią akmeninę arką pasaulyje turinčiu tiltu.

Norint pajusti liuksemburgietišką gyvenimo būdą, būtina pasivaikščioti po senamiestį. Daugybė jaukių kavinukių, parduotuvėlių leidžia pajusti miesto dvasią. Tiesa, daugelis parduotuvių duris užveria 18 valandą, šeštadieniais dirba dar valanda trumpiau, o sekmadienį apskritai yra užrakintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)