Iki šiol surenkamos monetos būdavo perduodamos labdaringai katalikų organizacijai „Caritas“, o dabar monetos, kurių į fontaną kasmet primetama net iki milijono eurų, atiteks merei Virginia Raggi ir bus panaudojami miesto rotušės darbo grupės pasirinktiems projektams, penktadienį rašo vietos žiniasklaida.

Pasak legendos, norint grįžti į Amžinąjį miestą reikia, nusisukus nuo barokinio ir beveik 300 metų senumo šedevro, į fontaną per petį mesti monetą.

Ši tradicija gyvuoja ir šiandien, praėjus dvejiems metams po įžymaus fontano restauracijos, ir tūkstančiams beveik kiekvieną dieną plūstant pamatyti tą vietą, kur Anita Ekberg išsimaudė žymiame Federico Fellini 1960 metų filme „La Dolce Vita“.

Monetų vogimas nėra vienintelis būdas miesto valdybai pasipelnyti iš Romos fontanų. Šią vasarą V. Raggi paskelbė apie baudas toje vietoje bet kam susigundžiusiam pakartoti A. Ekberg ir atvėsti savivaldybės vandenyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)