1. Paryžiaus katakombos (Prancūzija)

Po Paryžiaus gatvėmis amžino poilsio atgulė 6 milijonų žmonių palaikai. XVIII a. Paryžiaus kapinės buvo perpildytos, taigi vietos valdžia nusprendė mirusiuosius perlaidoti po miestu. Jei Prancūzijos sostinė jūsų netraukia kaip meilės miestas, galbūt pageidautumėte susipažinti su ja kaip su mirusiųjų miestu? Tiesa, lankytojams leidžiama patekti ne į visas katakombas.

2. Aokigaharos savižudžių miškas (Japonija)

Kažin ar kas norėtų čia pasiklysti. Šiame miške rasta apie 100 mirusiųjų kūnų, taigi nieko keisto, kad šis miškas – viena populiariausių visos šalies savižudžių kelionių krypčių. Nors neseniai Aokigaharos miške sudėti ženklai, kuriuose siūloma psichologinė pagalba, vis tik žmonės ir toliau čia atvyksta tam, kad užbaigtų savo gyvenimą savarankiškai.

Aokigaharos savižudžių miškas

3. Viešbutis „Stanley Hotel Estes Park” (JAV Kolorado valstija)

Nors iš pirmo žvilgsnio vieta nekelia siaubo, vis tik šis viešbutis pelnęs reputaciją objekto, kuriame vaidenasi. Šią informaciją patvirtino pats siaubo kūrimo meistras Stephenas Kingas. Šiurpą kelianti „Stanley Hotel” viešbutyje tvyranti atmosfera tapo įkvėpimu sukurti filmą „Švytėjimas“. Jei tikėti pasakojamomis istorijomis, čia gyvena vaiduoklis vardu Eddie, glostantis moterų plaukus ir bučiuojantis jų skruostus.

Viešbutis „Stanley Hotel Estes Park”

4. Kryžių kalnas (Šiauliai, Lietuva)

Manoma, kad pirmieji kryžiai čia atsirado XIX a. pirmojoje pusėje. Sovietinė valdžia ne kartą mėgino sugriauti šį objektą, tačiau kryžių čia vėl ir vėl atsirasdavo. Spėjama, kad šiuo metu Kryžių kalne yra apie 200 tūkst. kryžių, o ši vieta, be jokios abejonės, nėra pati maloniausia būti, jei negalite atsipalaiduoti, kai jus iš visų pusių supa nukryžiuotojo atvaizdai.

5. Lėlių sala (Meksikas, Meksika)

Daugiau nei prieš 50 metų Julianas Santana Barrera rado negyvą mergaitę ir kanale plūduriuojančią jos lėlę. Jis lėlę pasiėmė į atokią salą, o vėliau teigė girdėjęs mergaitės verksmus ir žingsnius, todėl ją pakabino ant medžio. Kadangi vaidenimaisi nesiliovė, jis ėmė kabinti ant medžių ir kitas lėles. 2001 m. J. S. Barrera nuskendo toje pačioje vietoje, kur buvo aptikęs negyvėlę. Jei ši vieta jūsų neišgąsdins, sveikiname: panašu, kad niekas šiame pasaulyje jums nebaisu.

Lėlių sala

6. Alkatraso kalėjimas (San Franciskas, JAV Kalifornijos valstija)

Ši vieta turėjo ne vieną paskirtį: buvo naudojama kaip tvirtovė Pilietinio karo metais, tapo paukščių prieglobsčiu ir t. t. Vis tik labiausiai šis statinys pagarsėjo kalėjimo pavidalu. Nors buvo kalbama, kad iš Alkatraso kalėjimo pabėgti tiesiog neįmanoma, 6 kaliniams 1946 m. iš čia ištrūkti vis tik pavyko. Taigi dabar teigiama, kad pabėgusiųjų kameroje vaidenasi. Dar kiti kalba, kad čia būnant netgi galima išgirsti garsiojo gangsterio Al Capone grojimą bandža.

Populiariausi turistiniai objektai

7. Jungaso kelias (Bolivija)

Dažniausiai jis vadinamas Mirties keliu. Šis siauras kelias beveik neturi apsauginių atitvarų, taiga niekas negali garantuoti, kad nenugarmėsite į prarają. Jei tikėti kalbomis, vien XX a. dešimtąjį dešimtmetį čia žuvo nuo 200 iki 300 Žmonių.

Jungaso kelias

8. Gyvačių sala (Brazilija)

Jei bijote šių šliaužiojančių padarų, tikėtina, tikrai nenorėsite nieko girdėti apie šią vietą. Gyvačių sala vadinama būtent taip dėl nuo 2 iki 4 tūkstančių čia gyvenančių nykstančios rūšies nuodingųjų gyvačių – auksinių kaisakų. Vis tik pati sala labai nedidelė. Tiesa, lankytojai į salą neįleidžiami tiek dėl jų pačių, tiek ir dėl gyvačių saugumo.

Gyvačių sala

9. Brano pilis (Rumunija)

Retas nėra girdėjęs apie kraują siurbiantį vampyrą grafą Drakulą. Vis tik toli gražu ne visi žino, kad šis personažas sukurtas iš tiesų gyvenusio Valakijos princo Vlado Draculos pagrindu. Pasakojama, kad būtent Brano pilis yra ta vieta, kurioje vyko dalykai, aprašyti Bramo Stokerio knygoje. Ar įmanoma sugalvoti geresnį scenarijų kitų metų Helovinui už galimybę pabuvoti grafo Drakulos buveinėje?

Brano pilis, Rumunija

10. Haigeito kapinės (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Apie 170 tūkst. asmenų palaikų palaidota 53 tūkst. kapuose. Tarp jų – Karlas Marxas, George‘as Eliotas, Douglasas Adamsas ir kiti. Vis tik šios kapinės garsėja ne tik čia palaidotais žinomais žmonėmis. Nuo XX a. aštuntojo dešimtmečio pasakojama apie čia gyvenantį Haigeito kapinių vampyrą, kuris periodiškai pasirodo. Ar išdrįstumėte šiose kapinėse apsilankyti ir įsitikinti patys?

Haigeito kapinės Londone (Jungtinė Karalystė)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)