Tai nerealaus, neįtikėtino grožio, labai fotogeniška vieta. Šalia nėra jokių didesnių miestų, o statybines medžiagas labai sunku transportuoti, todėl viešbučiai aplinkui pastatyti iš druskos blokų tiesiai iš Ujūnio druskožemio. Netoliese esančios traukinių kapinės ir apleisti bėgiai - taip pat turistų pamėgtos kryptys.

Apskaičiuota, kad Ujūnio druskos lygumos ištekliai sudaro apie 10 milijardų tonų druskos, iš kurių kasmet iškasama mažiau kaip 25 000 tonų. Ši vieta viena populiariausių vietų Bolivijoje ir ne veltui, nes vaizdas, ypač saulėtą dieną, tiesiog kerintis. O jei žmonių nesužavi šis įspūdingo dydžio veidrodis, tai viešbutis iš druskos, esantis šalia šios lygumos, ar lygumos centre esanti kaktusais apaugusi Peskado sala tikrai nepalieka abejingų.

Lygumoje yra viešbutis, kuriame praleisti naktį trokšta patys smalsiausi. Jame yra baldai, pramogos, tačiau labiausiai žavi tai, kad vaikščiojama ant druskos grindų. Tiesa, naktys šioje lygumoje šaltokos: nuo penkių lapsnių šalčio iki aštuonių laipsnių šilumos. Tačiau tai nestabdo turistų nakvoti šiame neįprastame viešbutyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)