Apklausoje dalyvavo 1800 „English Heritage“ darbuotojų, vertinusių istorinių paminklų, kuriuose dirba, baisumą.

Pilies darbuotojai vardino įvairius baisumus, kurie dedasi pilyje – paslaptingus žingsnius, be priežasties trinksinčias duris, keistus balsus ir net šauksmus, nežinia iš kur atsirandančias švieseles ir visoje pilyje juntamą kapų šaltį.

Bolsoveris statytas XII a., nuo to laiko priklausė įvairioms garsioms Anglijos giminėms, kol 1883 m. liko negyvenama. 1945 m. formalus pilies valdytojas septintas Portlando grafas neatidavė pilies valstybei. Pilis įtraukta į valstybinės svarbos architektūros ir reikšmingiausių senovės paminklų sąrašą.

900 metų senumo Kenilverto pilis Jorkšyre išrinkta antru baisiausiu istoriniu statiniu Anglijoje. Čia darbuotojai sutinka vaiduoklių, senovinis lopšys pats supasi, o nuo jo kvepia tabako dūmais.

Carisbrooke‘o pilis Vaito saloje garsi tuo, kad 1647–1648 m. jame kalino nuverstą karalių Karolį I, ir vaiduokliais. Manoma, kad vaiduoklių po pilį klajoja daug, tarp jų ir giliame šulinyje nuskendusios merginos vėlė. Personalas skundžiasi, kad pastate dažnai girdisi iš toli atsklindantis vaikiškas juokas.

„Mūsų vietos persmelktos istorija, kraujo praliejimu, tamsiomis intrigomis, – sako Lucy Hutchings iš „English Heritage“. – Mūsų pilys ir rūmai gali būti šiurpoki, o kai kurie darbuotojai yra matę ir girdėję tai, kam nėra paaiškinimo.“

10 šiurpiausių Anglijos pilių:

1.Bolsoverio pilis Derbišyre,
2. Kenilverto pilis Jorkšyre,
3. Carisbrooke‘o pilis Vaito saloje,
4. Pendenniso pilis Kornvalyje,
5. Vitbio abatija Šiaurės Jorkšyre,
6. Bistono pilis ir Vudlando parkas Češyre,
7. Doverio pilis Kente,
8. Charleso Darwino namas Kente,
9. Klifordo bokštas Šiaurės Jorkšyre,
10. Framlingamo pilis Safolke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)