Vilniuje gyvenančio fotografo Martyno Charevičiaus nuotraukas šiomis dienomis žavisi visas pasaulis. Dronu fotografuotos įvairios Lietuvos vietovės sužavėjo net DailyMail redakciją. M. Charevičius papasakojo kaip jo nuotraukos atsirado antrame pagal dydį JK dienraštyje.

„Šias nuotraukas pirmieji išpublikavo portalas „Bored Panda“, straipsniu pasidalino virš 500 skaitytojų. Tikėtina, kad taip ir DailyMail redakcija pastebėjo šias nuotraukas. Šiandien man parašė ir iš tinklapio „Lonely planet“, jie irgi nori parašyti straipsnį apie nuotraukas ir jų atsiradimo istoriją.
Džiaugiuosi, jog mano nuotraukos atkreipė DailyMail dėmesį, juk tai yra antras pagal dydį JK dienraštis, kuris tikrai atsirenka ką skelbti. Džiugu ir tai, kad jie pirmieji parašė laišką, klausdami nuotraukų atsiradimo istorijos. Jie aktyviai domėjosi vietovėmis, kurios yra įamžintos nuotraukose, prašė parašyti koordinates bei įvardyti svarbesnius pastatus. Prieš kurį laiką tautiečio Karolio Janulio nuotraukos irgi buvo ten aprašytos. Smagu, kad Lietuvą garsinti galima vaizdais, kuriais vėliau žmonės dalinasi ir rodo kitiems,“ – pasakojo fotografas.

Paklaustas ar galėtų išskirti kurią nors Lietuvos vietą, kurioje vaizdai gražiausi, Martynas pripažino, kad gana dažnai apsilanko Molėtuose: „Iš ten parsivežiau kelias įsimintinas nuotraukas. Vis dėlto dažniausiai stengiuosi neplanuoti maršruto. Taip galiu atrasti kažką naujo, kitiems ir man pačiam nematyto.

Žinoma, tai yra loterija, ypač atsižvelgiant į tikrai ribotą drono baterijos veikimo trukmę. Visą laiką stebiu aplinką ir skaičiuoju – jei matau, kad vieta neverta dėmesio, tada kuo greičiau tupdau droną, kad išsaugočiau jo energiją. Yra buvę ir taip – atradau nuostabią vietą, kurioje viskas taip gražu ir to grožio tiek daug, o drono energija išseko daug anksčiau nei man norėjosi ir teko jį nuleisti. Bene svarbiausias faktorius – oro sąlygos, todėl drono skrydžius planuoju jau kelis vakarus prieš vykstant fotografuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)