Viena iš populiariausių komandiruočių krypčių – Danijos sostinė Kopenhaga, išsiskirianti ne tik savo sparčiai plėtojama ekonomika, bet ir lankytinų objektų gausa, todėl nepraleiskite šanso patirti naujų įspūdžių.

Turistų pamėgti kampeliai

Lankytinų objektų Kopenhagoje tikrai netrūksta. Visų pirma reikėtų nueiti prie Danijos vizitine kortele vadinamo Nyhavn kanalo-uosto. Aplink jį telkiasi daugybė istorinių pastatų, pakrantėse plūduriuoja laivai. Čia pat įsikūrę patys jaukiausi miesto restoranai ir barai. Nyhavn nuolat vyksta įvairūs renginiai bei šventės, kuriuos galite aplankyti ir po darbo dienos.

Ne ką mažiau garsus ir tikrų tikriausias Kopenhagos simbolis – Undinėlės skulptūra. Tai viena lankomiausių statulų visame pasaulyje, lankytojus viliojanti jau ilgiau nei 100 metų. Skulptūrų mėgėjai turės į ką akis paganyti ir apsilankę prie Rosenborg pilies esančiame Karališkajame parke (Kongens Have). Tai vienas seniausių ir žinomiausių sodų visoje šalyje. Jame gausu ne tik meno paminklų, bet ir fontanų, nuostabios augmenijos. Tai ideali vieta prisėsti ir pailsėti po ilgos, susitikimų pilnos dienos.

Turintiems šiek tiek daugiau laiko patartina nepraleisti galimybės apsilankyti garsiausiuose Kopenhagos muziejuose. Savo ekspozicijomis išsiskiria Nacionalinė galerija ir Glyptoteket muziejus. Nacionalinėje galerijoje lankytojai turi galimybę apžiūrėti ne tik Karališkąją, bet ir daugybę kitų meno kolekcijų. Trečiadieniais šis muziejus dirba iki 20 val., tad prieš grįždami į viešbutį turėsite pakankamai laiko po jį pasivaikščioti. Glyptoteket turėtų sužavėti istorijos mėgėjus. Čia jie ras daugiau nei 10 000 eksponatų, tarp kurių ir Viduramžių kūriniai, ir XIX a. bei XX a. meno dirbiniai. Šis muziejus dirba kasdien, išskyrus pirmadienius, nuo 11 val. iki 18 val., o ketvirtadieniais iki pat 22 val.

Kaip sako kelionių planavimo platformos „24fly.com“ vadovė Eglė Lenkovičienė, verslo reikalais iš Lietuvos į Kopenhagą skrendančiųjų nuolat daugėja.

„Kopenhaga jau ilgokai išlieka viena populiariausių lietuvių komandiruočių krypčių. Visgi nereikia pamiršti, jog šis miestas dėmesio vertas ne tik dėl savo stiprios verslo aplinkos, bet ir dėl lankytinų objektų bei aktyvaus kultūrinio gyvenimo. Vykstant į komandiruotę Danijos sostinėje, vertėtų pasinaudoti palankia proga ir šiek tiek geriau ją pažinti“, – teigia ji.

Tik atvykę į Kopenhagą netruksite įsitikinti jos patogumu. Oro uostas įsikūręs pačiame mieste, todėl nuvykti iki centro ar kitos reikiamos vietos visai paprasta. Danijos sostinė išdėstyta labai kompaktiškai, todėl po ją keliauti patogu ne tik viešuoju transportu, bet ir pėsčiomis arba dviračiu.

Nuo restoranų iki naktinių klubų

Kopenhaga turi ką pasiūlyti ir ieškantiems visai neįpareigojančių pramogų. Norintiems apsipirkti tiesiog būtina užsukti į didžiausią miesto apsipirkinėjimo zoną Strøget. Tai viena ilgiausių pėsčiųjų gatvių Europoje, kurioje įsikūrę gausybė mažų ir didelių parduotuvių, kavinių, restoranų. Gurmanams verta išnaudoti pietų pertrauką užsukus į maisto mugę, kurioje galima paragauti patiekalų iš pačių įvairiausių pasaulio virtuvių. Čia galite ir pavakarieniauti, nes mugė dirba iki pat 22 val. vakaro.

Na o pasiryžusiems po darbų pasinerti į naktinį gyvenimą vertėtų užsukti į Vesterbro rajone esantį Meatpacking kvartalą. Tai vienas pagrindinių naktinio gyvenimo traukos centrų. Šis klubų ir barų kvartalas, įsikūręs loftuose, neabejotinai sužavės naktinio gyvenimo mėgėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)