Metų laikotarpiu ketinantys skristi į bent vieną Senojo žemyno šalį nurodė penktadalis (20 proc.) apklausoje dalyvavusių respondentų, rašoma pranešime spaudai. Į Aziją planuoja keliauti 1 proc., Šiaurės ir Centrinę Ameriką – 0,5 proc., Afriką – 0,4 proc. Iš viso 66 proc. apklausos dalyvių per dvylika mėnesių skrydžių nenumato.

Asmeniniais reikalais skristi į Europą daugiausiai planuoja jaunimas iki 29 metų (36 proc.) bei 30-49 metų žmonės (27 proc.), didmiesčių gyventojai (24 proc.).

Pasak kelionių planavimo platformos „24fly.com“ direktorės Eglės Lenkovičienės, netolimos kelionės lėktuvu tampa vis populiaresne alternatyva trumpoms atostogoms Lietuvoje.

„Vis didesnė visuomenės dalis atranda keliones lėktuvu į Europos miestus dėl nemažo skrydžių iš Lietuvos pasirinkimo ir galimybės keliauti sąlyginai pigiai. Tuo labiau, kad kelių dienų poilsis su kelione į netolimą užsienį gali kainuoti mažiau nei, pavyzdžiui, savaitgalio išvyka į pajūrį Lietuvoje“, – teigia ji.
Į užsienį reguliariai skraido beveik trečdalis šalies gyventojų. Per pastaruosius metus lėktuvu bent kartą keliavo 14 proc. respondentų. Dar 15 proc. iš jų teigia į užsienį skridę prieš 1–5 metus. Trečdalis (30 proc.) apklausos dalyvių lėktuvu keliavo seniau nei prieš 5 metus. Bent sykį skridę yra 59 proc. gyventojų.

Apklausa rodo, kad dažniausiai skraido jauni (18-29 metų) žmonės. Per pastaruosius 5 metus bent kartą lėktuvu keliavo 42 proc. iš jų.

Lietuvos gyventojų kelionių įpročių tyrimas atliktas 2017 m. birželio mėnesį. „Baltijos tyrimų“ apklausa buvo Lietuvos Nacionalinio Omnibuso dalis. Tyrimo metu apklausta 1014 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją