„Ar kalbate angliškai?“

Yra pagrindiniai išsireiškimai užsienio kalba, kuriuos kiekvienas keliautojas turėtų išmokti prieš kirsdamas sienas, ir tai yra vienas iš jų. Net jei esate per šviesmečius nuo mokėjimo kalbėti laisvai, elementarus paprastų frazių regionine kalba mokėjimas – pavyzdžiui, „labas“, „ačiū“, „ne, ačiū“ ir „kur yra tualetas?“ – padarys stebuklus.

Pridėkite prie šio sąrašo „Ar kalbate angliškai?“ tos šalies kalba. Tai pagarbos parodymas. Vietiniai greičiausiai palankiau reaguos ir bus daugiau paslaugūs bet kuriam, kuris nesielgia taip, tarsi visi pasaulio gyventojai turėtų mokėti jo ar jos gimtąją kalbą.

„Ar turite grąžos iš 10 eurų?

Šios frazės nereikėtų sakyti jūsų durininkui, ekskursijos gidui, oro uosto maršrutinio autobuso vairuotojui, viešbučio kambarinei ir bet kuriam kitam aptarnaujančiam personalui, nestovinčiam už prekystalio.

Kelionės ir arbatpinigiai - neatsiejami kompanjonai. Vis dėlto, kiekvienos kelionės pradžioje kelių užkariautojai turėtų prisiminti pasirūpinti smulkiais banknotais vietos valiuta. Nepastatykite jus aptarnaujančio žmogaus į nepatogią padėtį, negrabiai ieškant jo ar jos piniginės, kad gautų užtarnautą atpildą.

„Gal galite man padėti? Aš pasiklydau ir esu apsistojęs (viešbučio pavadinimas)...“

Ar esate matę filmą „Pagrobimas“ („Taken“)? Jis yra apie merginą, kurią Paryžiuje pagrobia, kai prekeiviai žmonėmis sužino, kur ji yra apsistojusi. Taip, tai – Holivudas, tačiau tam tikra dalimi menas atspindi gyvenimą.

Daugelis nusikaltėlių savo aukomis pasirenka nieko neįtariančius keliautojus - ypač populiariose turistinėse kelionių vietose - yra neprotinga pasisakyti nepažįstamam žmogui, kad esate nevietinis arba skelbti, kur apsistojote nakčiai. Gal jūsų ir neparduos į sekso vergiją, bet jus gali apiplėšti, ypač jei jūsų viešbutis nepasižymi geriausia apsauga.

„Aš nenoriu ten eiti, nėra jokių atsiliepimų apie šią vietą!"

Nors mes vertiname vartotojų atsiliepimų galią ir praktiškumą, jie turi savo ribas. Naujos įstaigos, tik vietos gyventojų lankoma užkandinė, mažyčiai nakvynės su pusryčiais viešbučiai) ir mažiau lankomos priebėgos dažnai nepatenka į atsiliepimų tinklelį.

Priklausomybės nuo beveidžių masių bendrai formuojamų nuomonių atsiradimas sustabdo jus nuo atradimo bet ko neatrasto. Vienas keliautojas tinklalapiui IndependentTraveler.com teigė: „Vieni geriausių mano kelionės atsiminimų yra iš Šveicarijos tyrinėjimo traukiniu. Aš trumpam stabtelėjau daugelyje miestų, nieko nežinodamas apie vietą ar kur galų gale apsistosiu. Tai buvo išlaisvinantis pojūtis pasirūpinti savimi ir atrasti visus dalykus „naujomis akimis“.

„Dieve, aš gi neturiu bombos!"

Dažnai oro uosto apsaugos darbuotojai gali atrodyti kaip tikri pokštininkai, ypač kai atlieka mažų vaikų kūno apieška. Vis dėlto, tai nereiškia, kad turite vaidinti juokdarį, kai einate per metalo detektorių.

Keleiviai dažnokai būna suimti dėl juokelių apie terorizmą oro uoste. Pareigūnai teigia: „Agresyvumas, nederami juokeliai ir grasinimai nėra toleruojami. Juokai ir/arba komentarai apie grėsmes keleiviams ar lėktuvui bus vertinami rimtai ir gali lemti keleiviui baudžiamąją ar civilinę bausmes“. Nerizikuokite ir pasilikite juokelius tam laikui, kai išeisite iš oro uosto.

Kokių frazių, jūsų manymu, turėtų vengti keliautojai? Siūlykite straipsnio komentaruose!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)