Pirmoji vieta reitinge skirta Kroatijos miestui Zadarui, kuriame puikiai išliko istorinis centras, senovės romėnų griuvėsiai ir viduramžiškas miesto centras. Be to, kaip pažymi „The Times“ redaktoriai, mieste gana daug kavinių ir įvairių virtuvių restoranėlių.

Antroje sąrašo vietoje atsidūrė Makedonijos miestas Ochridas, kuris, kaip ir Ochrido ežeras, įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Ochrido mieste vertėtų aplankyti karaliaus Samuilo tvirtovę.

Trečioje reitingo eilutėje atsidūrė dar vienas Kroatijos miestas – Pula. Jame turistams rekomenduojama aplankyti „neįtikėtinai gerai išlikusį“ amfiteatrą ir centrinę turgavietę.

Į reitingo dešimtuką pateko Dinaras (Prancūzija), Minskas (Baltarusija), Varna (Bulgarija), Olbija (Italija), Bratislava (Slovakija), Malmė (Švedija) ir Cheresas (Ispanija). Į sąrašą taip pat pateko Gruzijos Kutaisis (19-oji vieta) ir Estijos Talinas (27-oji vieta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)