Keliautojų krypties pasirinkimas, be abejo, daugiau ar mažiau susijęs su įvairiais įvykiais pasaulyje, kultūrų maišymusi, šalių ekonomine padėtimi, žmonių pomėgiais, vis populiarėjančia maisto kultūra, tačiau nemažai žmonių pasirinkimą lemia kelionėms skirtas biudžetas. Į kokius kriterijus atsižvelgia besirengiantys savo atostogas praleisti svečiose šalyse keliautojai?

„Kaina ir kokybė. Jaunesni keliautojai nori važiuoti ten, kur šilta (už nustatyta sumą), bet ne į Turkiją ar Egiptą. Šeimos dažniausiai orentuojasi į keliones, kur nereikės daug keliauti, prieš Turkiją jie neturi nusistatymų. Kalbant apie vyresnio amžiaus keliautojus, jie yra linke paragauti ir egzotikos, ir pasiplaukioti kruizu. Turėjome viena grupę garbaus amžiaus keliautojų, kurie praleido kruiziniame laive net 46 dienas“ – pasakoja kelionių organizatoriaus Tedo.lt įkūrėjas Tadas Kertenis.

Vertindamas kintančias kelionių tendencijas, organizatorius priduria, kad „kiek seniau keliautojai rinkosi kryptis pagal kainą, ir tik vienas kitas pagal tai ko, iš tikrųjų nori. Dabar pastebima, kad keliautojai jau atsikando biudžetinių kelionių (aišku, jos vis tiek yra labai populiarios), bet didžioji dalis pradeda rinktis pagal tai, kur nori atostogauti. Dažnas keliautojas jau bus matęs įvairių šalių ir kurortų, todėl lietuviai turi gan gerą skonį kelionėms, žino, ko nori, žino, kas nepatinka“.

Vis dedesniu keliautojų prioritetu tampa kryptis ir šalis, kurią norėtų aplankyti. „Šiais metais visa rinka keičiasi labai smarkiai, Lietuvos keliautojai pradėjo atostogauti dažniau ir brangiau, todėl turime kiek pakilusias kainas,“ – teigė T. Kertenis.

Tačiau, nederėtų pamiršti, kad nemažai daliai žmonių svarbus ir skiriamo biudžeto kelionei klausimas.

„Žmonės, kurie tikisi, kad galės gan pigiai pagauti paskutinės minutės pasiūlymą ir už 300 eurų atostogauti Turkijoje su pilnu maitinimu, turėtų kiek pergalvoti savo kelionės biudžetą, nes tokios tiesiog iššluojamos. Kainos yra labai pakilusios ir tai nėra kelionių agentūrų ar kelionių organizatorių gobšumas, tiesiog populiariuose viešbučiuose nebelieka vietų, lėktuvai irgi negali skraidinti daugiau žmonių negu talpina,“ – sako T. Kertenis.

Ką daryti tiems, kurie aplankę visų mylimą ir egzotiškąją Turkiją, norėtų leistis į naują nuotykį ir pernelyg neišlaidaudami pamatyti daugiau egzotiškų kraštų?

Kelionių ekspertas pataria: „Gruzija, Tailandas, Šri Lanka būtų puiki vieta keliautojams, nenorintiems išlaidauti biudžeto. Kainos pradeda lygintis su Turkijos ar Ispanijos kainomis. Palyginimui, kelionė į Turkiją savaitei gali kainuoti nuo 500-700€ asmeniui, o apžvalginė/poilsinė kelionė į Tailandą 15 dienų dienų kainuos 1199€, skirtumas tarp šių kelionių yra nepalyginamas. Jei imsite kelionę į egzotiškas vietas be apžvalginės programos, galima tilpti net ir į 600-700€, o tai yra labai maža suma, turint omeny, jog per pusę pasaulio skrisite atostogauti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)