Šis architekto Snorre Stinesseno suprojektuotas modernus vasarnamis prie jūros yra puikiai pritaikytas prie Norvegijos šiaurės klimato, kur sniego danga laikosi beveik pusę metų. Vasarnamio širdis – erdvi svetainė su žemę siekiančiais langais, pro kuriuos atsiveria nuostabus vaizdas į plačius vandenis. 200 kvadratinių metrų ploto vasarnamyje Hagbartas Kremeris ir Tove Feldt praleidžia visus savaitgalius, o kai gali, – ir ilgiau.

Reportažą stebėkite nuo 44 min 20 sek:

„Man labiausiai patinka tyla ir stebėti jūrą. Čia mes labiau atsipalaidavę, skaitome knygas, dažniau būname lauke“, – pasakoja vasarnamio šeimininkė.

Žiemą saulė čia nepakyla net du mėnesius. Kad kompensuotų saulės trūkumą, T. Feldt namus dekoravo ryškiomis spalvomis, jaukumo suteikiančiais kilimais ir apklotais. Geoterminis šildymas ir malkomis kūrenamas židinys palaiko jaukią šilumą.

T. Feldt su vyru beveik dvidešimt metų ieškojo vietos, kur galėtų pasistatyti vasarnamį. Jie norėjo namo, kuris harmoningai susilietų su aplinka ir būtų pakankamai šiltas atšiauriam vietos klimatui.

T. Feldt ir H. Kremeris, jeigu tik oro sąlygos leidžia, daug laiko būna lauke. Kartais jie stebi čia ateinančias stirnas arba netoliese plaukiojančius banginius. Žiemą čia kartais matosi šiaurės pašvaistė. Būtent dėl to jiems taip patinka šis tolimas šiaurės kraštas.

„Čia svarbiausia gamta, o ne temperatūra. Niekur kitur tokios gamtos nemačiau“, – tikina T. Feldt.