Siekiant miesto bažnyčią labiau pritaikyti visuomenės ir turizmo poreikiams bei suteikti galimybę kurorto gyventojams ir svečiams pasimėgauti miesto vaizdu iš paukščio skrydžio, buvo apsispręsta bažnyčios bokšte, 21,4 metrų aukštyje įrengti apžvalgos aikštelę. Būtent ši bažnyčia pasirinkta neatsitiktinai – jos bokštas yra aukščiausias pastatas Palangoje, kurio aukštis siekia 59,95 metro.

Apžvalgos aikštelėje, kurios plotas – apie 18 metrų, jau netrukus bus galima ne tik per du čia įrengtus monoklius-teleskopus apžiūrėti Palangą, bet ir išvysti bažnyčios laikrodžio bei varpo mechanizmus. Beje, kadangi apžvalgos aikštelė įrengta varpų zonoje, įspūdingo dydžio varpus bei jų mechanizmą smalsuoliai turės galimybę išvysti tiesiog virš galvos.

Bokšto tvarkybos darbus atliekančios UAB „Pamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas Algimantas Zokaitis patikino, jog visi darbai vyksta sklandžiai. Tarpinėje aikštelėje, kur įrengtas bažnyčios laikrodis, jau paklota grindų danga, baigiami apdailos darbai. Įrengta ir laikrodžio ekspozicija – laikrodžio mechanizmas apgaubtas stiklu, kad bokšto lankytojai galėtų pamatyti jo konstrukcijas.

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia

Beje, šis laikrodis pagamintas Berlyno laikrodžių gamykloje „Rochlitz“ 1931 m., ir būtent šiuos metus oficialiai galima laikyti kaip bažnyčios statybos pabaiga, nors pamaldos šioje bažnyčioje vyko jau nuo 1907 metų.

Įgyvendinant bažnyčios remonto ir pritaikymo turizmui bei visuomenės poreikiams projektą, taip pat numatyta suremontuoti laiptus į bokštą, pakeisti bokšto žaliuzes, restauruoti ir įstiklinti vitražus. Šie bokšto tvarkybos darbai taip pat artėja pabaigos link.

Atvėrus bažnyčios bokštą lankytojams, kurorto gyventojams ir svečiams bus pasiūlyta galimybė ne tik nemokamai pasigrožėti Palanga iš daugiau nei 20 metrų aukščio, bet ir pasigrožėti ekspozicijomis tarpinėse laiptų aikštelėse, susipažinti su bažnyčios bei miesto istorija – suremontuotose bažnyčios bokšto laiptų aikštelėse bus eksponuojama paroda-mini muziejus apie Palangos miesto raidą.

Atidarymas planuojamas jau šį rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)