Čia bus kalbama apie tai, kaip Europos Sąjungos ateities scenarijus galėtų išnaudoti Palanga. Diskusijoje dalyvausiantis Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius kviečia prisijungti visus palangiškius ir Palangos svečius padiskutuoti, ar jau jaučiamės lygiaverčiais europiečiais, metaforiškai šnekant, ar Palanga sėkmingai virsta Tenerife.

„Kartu, visoje Europoje šiemet vykstant diskusijai apie ES ateitį, inicijuosime ir Palangoje diskusiją apie penkis Komisijos pirmininko J-C. Junckerio pasiūlytus ateities scenarijus ir bandysime ieškoti atsakymo, kokią ateities Europą nori kurti Lietuva ir jos žmonės. Ir galų gale, kuris ateities scenarijus leistų Lietuvai panaudoti savo patirtį ir kompetenciją tampant transformuojančios galios pavyzdžiu platesniame Rytų regione, atskleisti savo neišnaudotą žmogiškojo kapitalo, intelekto, modernių technologijų ir inovacijų potencialą, o Palangai tapti naująja Tenerife“, – sako A. Pranckevičius.

Taip pat žadama aptarti, kaip ES integracija pakeitė mūsų šalį, o kartu ir kurortą Palangą, ar pavyko pasistūmėti vertybių, mąstysenos, asmens orumo ir politinės kultūros prasme, ar jaučiamės ir elgiamės kaip lygiaverčiai, atvirų pažiūrų, savimi pasitikintys europiečiai.

Diskusijos pradžia 15 val. Vieta – Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka (Vytauto g. 61).

Be diskusijos, rugpjūčio 12 d. Palangos centrinėje aikštėje nuo 15 iki 22 val. gyventojų bei poilsiautojų lauks dar daugiau pramogų: įvairios edukacinės veiklos, veiks mainų skverelis „Nieko nėra nereikalingo“, vakaro koncertas su mušamųjų instrumentų ansamblio „Ritmas kitaip“ programa ir Sauliaus Prūsaičio gyvo garso pasirodymu bei kiti renginiai.

Keletas įdomybių apie Tenerifę:

- Kanarų Tenerifė – viena iš salų, kuriose galima atostogauti ir vasaros malonumais mėgautis ištisus metus. Tad ji ypač mėgstama poilsiautojų ir žiemos metu.

- Skaičiuojama, kad salą per metus aplanko apie 6 mln. žmonių.

- Tenerifė – vulkaninė sala, kurioje yra užgesusių ir miegančių ugnikalnių, o kadaise išsiveržusi magma nudažė salos paviršių įvairiausiomis spalvomis.

- Teidės ugnikalnis – aukščiausia Ispanijos karalystės viršūnė, yra būtent šioje saloje.

- Salos plotas – 2034 kv. km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)