Sveikatingumo takas „Labrytys“ (nuo Jūratės gatvės iki Kontininkų gatvės)

„Labrytys“ driekiasi per pušynus, šalia – jūra. Tad gamtinės sąlygos čia tikrai tinkamos pasivaikščiojimui, bėgiojimui, poilsiui ar net meditacijai. Pasirodo, šis keleto kilometrų ilgio takas yra susiformavęs natūraliai ir nuspręsta jį padaryti dar patrauklesnį, praturtinant aktyviam poilsiui tinkama infrastruktūra.


Bendras tako ilgis šiandien siekia maždaug šešis kilometrus. „Labryčio“ sveikatingumo take įrengtos penkios aktyvaus poilsio zonos su sporto įrenginiais bei lauko treniruokliais, skirtais suaugusiesiems.

Aikštelėse taip pat įrengti stovai dviračiams, mediniai suolai bei šiukšlių dėžės, informaciniai stendai.

Dviračių, velomobilių, motorolerių, elektromobilių nuoma

Išsinuomokite dviratį ir išbandykite vieną iš daugelio Palangos dviračių takų bei maršrutų. Tokiu būdu turėsite galimybę ne tik pasigrožėti lankytinais objektais, bet ir pasimėgauti nuostabia pajūrio gamta.

Trasų pasirinkimas pakankamas: Palanga – Klaipėda – Gargždai (apie 45 km), Palanga – Šventoji – Papė – Jūrmalciemis – Liepoja (apie 85 km) arba tiesiog Palanga – Šventoji (apie 14 km). Gamtos vaizdų čia tikrai netrūksta.


Šeimai ar draugų būriui tinkamas variantas – triratis ar keturratis velomobilis. Juo vienu metu gali važiuoti iki šešių žmonių. Velomobiliu, kaip ir dviračiu, galima važiuoti dviračių takais ir gatvėmis.

Jeigu norite atsipalaiduoti ir riedėdami ilsėtis, tuomet tiks ekologiška transporto priemonė – elektromobilis.

Vandens atrakcionai

Prie centrinės Palangos gelbėjimo stoties (vasaros sezono metu) siūlomos įvairios pramogos: vandens motociklai, „Bananas Taxi“, „Tampoma lova“, vandens slidės, pakilimas virš vandens, pasiplaukiojimai iki 110 kilometrų per valandą greitį pasiekiančiu greituoju kateriu ir kt.

Kaitavimas

Jėgos aitvarai yra ekstremali sporto šaka, sparčiai pritraukianti viso pasaulio ekstremalų dėmesį. Jį išbandyti ir pasimokyti galite ir mūsų pajūrio miestuose – Palanga ne išimtis.

Palangos sporto kompleksas (Sporto g. 3)

Pastarasis skirtas ne vien profesionaliems sportininkams. Čia krepšinį ar stalo tenisą gali žaisti kiekvienas norintis.

Žirgynai

Jų Palangoje ne vienas! Čia galima ir pajodinėti, ir karietomis pavažinėti. Rengiami ir jodinėjimai turistiniais maršrutais. Pavyzdžiui, „Zigmo žirgynas“ (Klevų g. 7), žirgynas „Kaubojus“ (Uosių g. 14). Be to, netgi organizuojamos fotosesijos su papuoštais žirgais prie jūros.

Ramiam ir sveikam poilsiui

Be pasivaikščiojimo pakrante, tiltu, alėjomis ar parkais, Palangoje galite užsukti ir į jogos namus „Palanga Yoga Place“, kviečiančius į jogos bei meditacijos užsiėmimus tiek suaugusiuosius, tiek vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)