Rezultatas – šios 9 nepamirštamos atostogų kryptys šeimoms Lietuvoje ir aplink, rašoma pranešime spaudai. Pasivaikščiojimai nacionaliniuose parkuose, maudynės jūroje, linksmybės vandens pramogų parkuose ar riterių turnyrai – atrinktuose miestuose rasite daug smagių vasaros pramogų visai šeimai.

Booking.com siūlo viešnagę daugiau nei 1,3 mln. apgyvendinimo įstaigų visame pasaulyje – tarp jų ir daugybę pasirinkimų šeimoms, besirengiančioms savaitgalio išvykai ir ieškančioms nakvynės jaukiuose apartamentuose ar viešbutyje. Gamtos mylėtojai ras platų svečių namų arba atostogų namelių pasirinkimą.

Hapsalu, Estija

Šiame jaukiame miestelyje rasite daugybę kavinių, restoranų, žaliųjų erdvių bei galėsite pasimėgauti
senamiesčio žavesiu. Hapsalu meste taip pat yra paplūdimys ir tiesiai per miesto centrą vedanti pėsčiųjų alėja. Vaikų knygų iliustratorei Ilon Wikland skirtas lankytojų centras patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems – šios iliustratorės darbai puošė ir Astridos Lindgren knygas. Centre galėsite apsilankyti Karlsono, kuris gyvena ant stogo, kambaryje bei išvysti kitus pažįstamus veikėjus. Hapsalu taip pat stūkso viduramžių pilies griuvėsiai, kuriuose apsilankę sužinosite Baltosios Mergelės – populiariausio Estijos vaiduoklio – paslaptį.

Hapsalu, Estija

Otepė, Estija

Otepė yra puikus pasirinkimas ieškantiems ramios stovyklavietės gamtoje. Čia galėsite leistis į žygį vienu iš takų, vedančių per kalvotas apylinkes bei pro vaizdingus ežerus. Saulės mėgėjai galės pasimėgauti smėlėtais Puhajarvo ežero paplūdimiais, o aštrių pojūčių mėgėjai galės praleisti dieną Otepės pramogų parke (jame rasite trasą ir mažiesiems lankytojams!). Išsinuomokite baidarę arba valtį ir užsitikrinsite nepamirštamas atostogas visai šeimai.

Rakverė, Estija

Nors Rakverė yra geriausiai žinoma dėl savo sveikatingumo tradicijų, šis penktas pagal dydį Estijos miestas turi ką pasiūlyti ir keliaujantiems su atžalomis. Vaikų policijos muziejuje mažieji lankytojai galės pasijusti tikrais detektyvais, o visa šeima galės pasimatuoti policijos uniformas, paimti pirštų antspaudus ar išnarplioti nusikaltimą. Norėdami prisiminti praeitį aplankykite

Rakverės fortą, kuriame įsikūręs XVI amžiaus gyvenimą atkuriantis teminis parkas. Įvairaus amžiaus lankytojai gali persirengti riteriais arba kariais, mėgautis įvairiomis pramogomis ir sužinoti apie gyvenimą senovėje.

Rakverė, Estija


Ventspilis, Latvija

Ventpsilio paplūdimys patiks norintiems smagių atostogų su šeima. Čia rasite balto smėlio kopas, mėlynuojantį vandenį ir čiuožyklas, sūpynes ir apžvalgos aikšteles mažiesiems. Ventspilyje taip pat įsikūręs vandens parkas po atviru dangumi, jį rasite bevaikščiodami pajūriu. Jei domitės istorija ir kultūra, užsukite į Ostas Iela bulvarą. Šis maršrutas po vidinį Ventspilio uostą jus nuves į XIII
amžiaus Livonijos ordino pilį. Venstpilyje taip pat žygiuoja „Karvių paradas“ – spalvotos raguočių skulptūros, prie kurių galėsite nusifotografuoti. Ventspilį šeimos atostogoms rekomenduoja daugiau nei 1 800 Booking.com lankytojų.

Cėsys, Latvija

Cėsys yra vienas seniausių Latvijos miestų. Čia galėsite pajusti tikrą viduramžių dvasią bei išvysti vieną įspūdingiausių viduramžių pilių Baltijos valstybėse (nors ir beveik sugriautą). Norėdami pasižvalgyti užlipkite į Šv. Jono bažnyčios bokštą, o po to keliaukite tiesiai į Rakši zoologijos sodą – vaikams tikrai patiks tokie egzotiški gyvūnai kaip dykumų kupranugariai, lamos ir alpakos. Jei mažieji domisi mokslu, privalu aplankyti „Zinoo“ mokslo centrą – čia tikrai sužinosite ką nors naujo!

Cėsys, Latvija


Sigulda, Latvija

Jei jūsų šeimai patinka aktyvus poilsis, Sigulda yra kaip tik jums. Pasivaikščiokite po Gaujos nacionalinį parką bei aplankykite Gutmano olą arba persikelkite per upę lyniniu keltuvu. Čia taip pat įsikūręs didžiausias lauko pramogų parkas Baltijos šalyse „Tarzan“. Apsilankykite pramogų parke „Wild Cat“ arba leiskitės prie keltuvo pritvirtintu lynu ir grožėkitės atsiverčiančiais Gaujos slėnio vaizdais (tai pirmoji tokia nusileidimo konstrukcija pasaulyje). Siguldoje rasite daug daugiau pramogų visai šeimai, tad skirkite viešnagei pakankamai laiko.

Anykščiai, Lietuva

Anykščiai – neatrastas Lietuvos turizmo perlas. Šis ramus, miškais apsuptas miestelis jus užburs savo ramybe ir puikiai sutvarkyta aplinka. Anykščiuose rasite daugybę užsiėmimų šeimoms – čia galite pasivažinėti vasarinėmis rogutėmis ant Kalitos kalno arba pasivaikščioti lajų taku bei pasimėgauti atsiveriančiais vaizdais. Jei aktyvus poilsis ne jums, galite pasivažinėti specialiai turistams skirtu traukinuku arba užsirašyti į piešimo smėliu edukacinę programą. Vaikams tai tikrai patiks!

Druskininkai, Lietuva

Druskininkai patiks visiems, mėgstantiems sveikatingumo procedūras, tačiau čia galima nuveikti daug daugiau! Šis XVIII amžiuje Lietuvos didikų įkurtas miestelis garsėja mineraliniu vandeniu, tačiau atvykę pasimėgauti jo gydomosiomis savybėmis nepamirškite ir kitų pramogų. Čia rasite miško pramogų parką arba galėsite išbandyti 212 metrų čiuožyklą vandens pramogų parke. Druskininkuose taip pat yra visus metus veikianti sniego arena, jei sumanytumėte paslidinėti liepos mėnesį.
Druskininkuose rasite įdomios veiklos visai šeimai, o remiantis svečių atsiliepimais, šis miestas puikiai tinka mėgstantiems gamtą, sveikatingumo procedūras ir šeimos išvykas.

Birštonas, Lietuva

Tarp Vilniaus ir Kauno įsikūręs Birštonas yra puiki vieta praleisti savaitgalį su šeima. Šis miestelis įsikūręs vaizdingame Nemuno kilpų regioniniame parke, kuriame galite plaukioti baidarėmis arba mėgautis gamta vaikščiodami upės pakrante. Išsinuomokite dviračius ir grožėkitės apylinkėmis. Birštone taip pat rasite sveikatingumo ir grožio paslaugų centrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)