1. Wee Waa, Australija

Gali pasirodyti, kad toks pavadinimas kuo puikiausiai tinkamas šauniojo žurnalisto Borato gimtinei įvardinti, tačiau iš tikrųjų tai – Australijos medvilnės pramonės sostinė ir puiki vieta, laukianti turistų, kurie nori sužinoti daugiau apie šalies istoriją.

2. Why, Arizona, JAV

Nesitikėkite šiame mieste sutikti daugybę itin filosofiškai nusiteikusių žmonių. Šio vietovardžio kilmė susijusi su išskirtiniu savo forma Y raidę primenančiu dviejų pagrindinių kelių susikirtimu.

3. Head-Smashed-In Buffalo Jump, Alberta, Kanada

Šios į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktos vietovės pavadinimas siejamas su senoviniu bizonų medžiojimo metodu.

4. Kissing, Vokietija

Nors šis miestas nėra įtrauktas į daugiausia turistų sutraukiančių vietų sąrašus, vis tik jis gali būti įvardijamas kaip ideali vieta, kurią privalo aplankyti kiekvienas užkietėjęs romantikas.

5. Try Again, Pietų Afrika

Atėjo laikas suteikti naują reikšmę frazei, suteikiančiai vilčių tiems, kuriems nepasisekė iš pirmo karto. Ši vieta tobula visiems, trokštantiems gyvenime gauti antrą šansą.

6. Slime, Kroatija

Sudėtinga patikėti, kad šis neįtikėtinai žavus miestelis turi tokį neviliojantį pavadinimą. Ši vieta garsėja grožiu ir svetingumu.

7. Roseberry Topping, Anglija

Nors šis vietovardis neišvengiamai skatina pagalvoti apie daugelio itin mėgstamus desertus, iš tikrųjų jis susijęs su įspūdinga kalvos viršūne ir nuo jos atsiveriančiais įspūdingais vaizdais.

8. Hell, Kaimanų salos

Šis miestelis itin uolingas, o iš čia esančio pašto galima siųsti atvirukus, kurie neabejotinai privers šyptelėti arba ne juokais išgąsdins tuos, kuriems jie bus adresuoti.

9. Truth or Consequences, Naujoji Meksika

Kai gerai žinomo radijo žaidimų šou 1950 m. pasiūlė miesteliams pasivadinti šios laidos pavadinimu ir tapti šio šou namais, nedidelis vandens procedūromis pagarsėjęs Hot Springs miestelis, kuriame gyvena apie 7300 žmonių, pasiūlymą priėmė ir pakeitė pavadinimą.

10. King of Prussia, Pensilvanija

Sutariama, kad XVIII a. duris atvėrusi taverna „King of Prussia Inn” tapo bendruomenės, vienijančios apie 18 tūkst. žmonių, pavadinimo šaltiniu.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)