Paaiškėjo, kad skrydžio metu keleiviams patartina vengti vandens iš čiaupo dėl mažos nešvarios paslapties – toks vanduo gali būti ganėtinai nešvarus. „Skrydžių palydovai karšto vandens lėktuve negeria, jie negeria kavos ir arbatos“, - patikino vienas skrydžių palydovas.

Tokio elgesio priežastis paprasta – nėra tikslaus reglamentavimo, kada ir kaip dažnai reikia plauti vandens talpas. Dėl šios priežasties nėra tiksliai žinoma, ar tam tikru laiku tam tikroje talpoje vanduo yra švarus. Taigi patartina tiesiog atsisakyti šalto ir karšto vandens, jei jis nėra supilstytas į buteliukus.

„Vandens kokybė lėktuve reglamentuojama Aplinkosaugos agentūros, siekiant užtikrinti, kad lėktuve būtų vartojamas saugus vanduo. Tačiau Skrydžių palydovų asociacija kreipėsi dėl šio reglamentavimo griežtinimo prieš daugiau nei 15 metų. – teigiama Skrydžių palydovų asociacijos pranešime. – Dabartinis reglamentavimas suteikia per daug laisvės oro linijoms, kai tenka spręsti, kaip dažnai vanduo turėtų būti tikrinamas, o taros plaunamos. Skrydžių palydovų asociacijos atstovai teigia nemanantys, kad toks reglamentavimas yra tinkamai įgyvendinamas.“

Neseniai atlikus tyrimą paaiškėjo, kad 12 proc. arba kas 10 komercinius skrydžius vykdančiame lėktuve JAV mažiausiai vieną kartą nustatytas teigiamas žarnyno bakterijų, aptinkamų žmonių išmatose, rezultatas.

Lėktuvas

Parengta pagal užsienio spaudą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)