Nuo balandį prasidėjusio atostogų sezono iki birželio pabaigos kelionių organizatorius „Kidy Tour“ pardavė daugiau kaip 4000 kelionių į Turkiją – tai du kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais.

Vasaros ieško svetur

Lietuviškos vasaros orais gimtinėje lietuviai nusivilia ne pirmus metus, todėl daugėja ir iš anksto planuojančių atostogų keliones. Pasak pardavimų vadovės Kristinos Prieskienytės, lietuviai šiemet aktyviai planuoti savo atostogas suskubo iki jų likus pusei metų, o daugiausiai kelionių įsigijo kovo mėnesį, kaip tai daro ir Vakarų Europos gyventojai. Šiemet ketinama parduoti du kartus daugiau kelionių nei praėjusiais metais – planuojama, kad keliones į Turkijos kurortus įsigis apie 12000 lietuvių.

Kaina svarbi, komfortas svarbiau

Išankstinių pardavimų augimas rodo, kad žmonės linkę taupyti – išsirenka norimą viešbutį, kuris gali kainuoti net iki 50 proc. pigiau nei perkant įprastai. Paskutinės minutės pasiūlymai taip pat aktualūs, tačiau šiemet, dėl didelio viešbučių Turkijoje užimtumo, paskutinės minutės pasiūlymuose dažnai nebelieka populiariausių ir turistų pamėgtų viešbučių.

„Atostogų kaina išlieka vienu iš aktualiausių kriterijų lietuvių keliautojui. Įprastai tautiečiai renkasi savaitės trukmės atostogas, praėjusiais metais poilsiui Turkijos kurortuose lietuviai buvo nusiteikę išleisti apie 400 eurų asmeniui, o šiemet vienam keliautojui skiriama suma jau siekia apie 480 eurų“, – sako Kristina Prieskienytė.

Pasak K. Prieskienytės, atostogoms Turkijoje šiemet išleidžiama daugiau, lietuviai nėra pasiruošę taupyti komforto sąskaita – renkasi brangesnius, dažniausiai penkių žvaigždučių viešbučius.

Į Turkiją – šeimos su vaikais

Kelionės į Turkiją itin populiarios tarp šeimų su vaikais – šie sudaro net 30 proc. klientų. „Siekiame būti šeimos atostogų ekspertais, todėl atitinkamai pritaikome savo siūlomas paslaugas. Kai kuriuose viešbučiuose mūsų klientų vaikai iki 17 metų apgyvendinami nemokamai, taip pat šiemet įkūrėme vaikų klubą kurortiniame mieste Alanijoje, kur dirba lietuviškai kalbantis personalas“, – sako Kristina Prieskienytė.

Šeimos su vaikais ypač domisi tomis kelionių datomis, kai atostogaus mokiniai. Tėvams svarbu, kad jų poilsis su atžalomis būtų kuo komfortiškesnis ir kokybiškesnis, o patinkančių pramogų galėtų rasti visi šeimos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)