„Keliautojų bendruomenė vadinasi „Couchsurfing“. „Couch“ anglų kalboje reiškia „sofa“. Tai reiškia, kad priimi žmones, kur tik tau yra patogu tavo namuose. Gali priimti savo namuose, gali susitikti mieste ir su jais pasivaikščioti, aprodyti vietas, kurios tau labiausiai patinka“, – pasakoja U. Jasinskaitė.

Ji pati į savo namus yra priėmusi daugiau nei 40 žmonių. „Couchsurfingo“ veikloje ji dalyvauja jau ketverius metus.

„Turiu 9 metų dukrą, dirbu, tad mano laikas keliavimui yra ribotas. Negaliu sau leisti daug keliauti. O žmonių iš skirtingų valstybių sutikimas tikrai duoda keliavimo jausmą, nes susipažįsti su kitomis kultūromis, su kitais požiūriais“, – šypsosi U. Jasinskaitė.

Ji tikina, kad bendruomenė yra saugi. Apie kiekvieną keliautoją, apsistojusį namuose, galima palikti atsiliepimą, taip pat atsiliepimai paliekami ir apie namus, kuriuose priimti keliautojai. Atsiliepimų negalima ištrinti, redaguoti.

„Tai yra mainai. Tai nėra viešbutis. Jeigu aš jį (svečią) turiu nuolat maitinti, vedžioti, aiškinti, rodyti iniciatyvą, tai nėra pozityvu“, – pabrėžia „Couchsurfing“ narė.

Ji atvirauja, kad priimdama svečią į savo namus ji niekuo neįsipareigoja: „Jeigu man žmogus nelabai patinka, aš jam palieku raktus ir sakau, kad turiu kitų reikalų.“

Pasak U. Jasinskaitės, matydama Lietuvą svečių akimis, ji ją įsimylėjo iš naujo.