Rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Kantar TNS“ atlikto keliautojų įpročių tyrimo duomenimis, 2017–2018 m. žiemos sezonu tarp populiariausių krypčių atsidurs vasarišką šilumą žadanti Ispanija ir Austrijos slidinėjimo kurortai.

Kokiam keliautojų tipui priklausote jūs?

„Žiemą poilsiautojai pasidalija į dvi grupes: vieni ieško vasaros kurortų, o kiti skuba pasidžiaugti šaltojo sezono malonumais – tepa slides ar snieglentes. Neseniai atlikto keliautojų įpročių tyrimo rezultatai parodė, kad pirmąją grupę labiausiai vilioja Ispanijos kurortai, pagal populiarumą antroje ir trečioje vietoje palikdami Italiją bei Graikiją. Tuo tarpu žiemos sporto mėgėjai renkasi iš Italijos ir Austrijos Alpių – pastarosios vis dar išlieka kiek populiaresnės už esančias Italijos dalyje“, – vardijo „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Tradiciškai, sulig pirmosiomis vasaros atostogų dienomis vienas didžiausių šalies kelionių organizatorių skelbia žiemos kelionių startą bei 2017–2018 m. naujienas.

Tarp naujų krypčių – „šilti“ ir „šalti“ pasiūlymai

Jau ateinančio šaltojo sezono naujienos – atostogos Ispanijai priklausančioje Kanarų saloje Lansarotėje bei skrydžiai į aktyvų žiemos sportą siūlantį Austrijos slidinėjimo regioną Karintiją, Klagenfurto oro uostą. Tarp poilsiautojų iš Lietuvos šaltuoju metų laiku populiaru vykti ir į Egiptą – galima rinktis iš žinomiausių kurortų: Hurgados ir Šarm aš Šeicho. Taip pat vis daugiau poilsiautojų skrenda atostogauti į prabanga viliojančius Jungtinių Arabų Emyratų kurortus.

Atostogauti Lansarotės saloje poilsiautojams siūloma jau nuo spalio vidurio, kuomet vidutinė oro temperatūra siekia apie 23 laipsnius šilumos. Į Lansarotę poilsiautojai bus skraidinami tiesioginiais skrydžiais, trukmė – apie 6 val.

„Sulig Lansarote dar labiau išplėtėme Ispanijai priklausančių Kanarų salų pasirinkimą – organizuojame poilsį ir Fuerteventūroje bei Tenerifėje, kur taip pat geriausia ilsėtis šaltuoju metų laiku. Lansarotėje viešbučių turizmas puikiai išvystytas, tad daugiausia mūsų keliautojams siūlysime poilsį pagal programą „Viskas įskaičiuota“, – sakė „Tez Tour“ atstovė.

Lansarotėje galima ilsėtis ramiai ar aktyviai. Saloje ne tik daugybė paplūdimių, bet ir populiarus vandens sportas: banglentės, jėgos aitvarai, buriavimas, taip pat giluminis nardymas, kelionės dviračiais, – daug vaizdingų dviratininkams skirtų kelių. Sala turtinga gamtos stebuklais: verta aplankyti juodojo smėlio paplūdimius, vulkaninės kilmės kalnus, „mėnulio kraterius“, sustingusios lavos laukus. Vienas lankomiausių objektų – vulkaninis tunelis Cueva de los Verdes, besitęsiantis 6 km. Tunelis susiformavo daugiau nei prieš 3 tūkst. metų ir ilgą laiką buvo piratų slaptavietė.

Atostogos Lansarotėje patiks pramogų ieškančiam jaunimui – kurortai Puerto del Carmen, Playa Blanca ir Costa Teguise garsėja naktiniu gyvenimu ir audringais vakarėliais. Poilsis saloje džiugins ir mažiausiuosius, kuriems bus smagu apsilankyti Teksaso rančoje, tropiniame ir vandens parkuose, o gal net kartu su tėvais bus paplaukiota pramoginiu povandeniniu laivu, iš kurio galima susipažinti su vandens gyvūnija ir augmenija?

„Šių metų naujovė – poilsinės kelionės ne tik užsakomaisiais, bet ir reguliariaisiais skrydžiais. Taip pat sudarome galimybę įsigyti tik apgyvendinimo paslaugas. Plečiame žemėlapį, tad vartotojai turės galimybę aplankyti dar daugiau krypčių, tokių kaip Tailandas, Šri Lanka, Kuba, Maldyvai, Dominikos Respublika ir kitas”, – sakė I. Aukštuolytė.

Naujiena slidinėjantiems – skrydžiai į Karintiją

O štai tie, kam žiema turi būti žiema, šaltuoju metų laiku galės atrasti Austrijoje, Rytinėse Alpėse, esantį Karintijos slidinėjimo regioną. Skrydžiai į Klagenfurto oro uostą padedami nuo 2018 m. sausio. Šiame slidinėjimo regione – ne vienas sportiniais renginiais garsus kurortas: Bad Kleinkirchaime vyko „World Cup“ slidinėjimo čempionatas, Nasfeldas išgarsėjo po sėkmingai surengto snieglentininkų čempionato, tad infrastruktūra čia puikiai išvystyta.

Regione yra daug lyguminių slidžių trasų: Nasfelde – 50 km, Bad Kleinkirchaime – 8 km ilgio 1100 m aukštyje, taip pat yra susijungimas su 42 km ilgio romerloipe lyguminėmis trasomis. Nasfelde veikia naktinės trasos.

Karintiją galėtų rinktis ir tos poros, kurios, pavyzdžiui, susipažino kalnuose ar tiesiog slidinėjimą mėgsta taip, jog ir tuoktis norėtų aukštai padebesiuose, tarp baltų viršūnių – šią svajonę paversti tikrove galima Kačbergo kurorte, kur siūloma oficialiai susituokti, o po ceremonijos – nusileisti nuo kalno rogėmis. Visai čia pat yra Italija, į kurią galima „pabėgti“ kad ir vienai dienai, tiesiog nuo kalno nusileidus ne Austrijai, o Italijai priklausančiu šlaitu, ir taip savo atostogas paversti dar įdomesnėmis.

Karintijos kurortuose yra daug gyvenimą ant kalno siūlančių viešbučių su sistema ski-in, ski-out, kuomet į savo laikinuosius namus galite nusileisti tiesiog nuo slidinėjimo trasos.

Šis Austrijos kalnų regionas nėra masinio slidinėjimo turizmo centras, tad patiks slidininkams, kurie tikisi daugiau erdvės trasose – lengviau čiuožti, nereikia stovėti eilėse prie keltuvų. Be to, čia nuolat lepina geras oras, mat regionas laikomas pačiu saulėčiausiu visoje Austrijoje.

Karintijos slidinėjimo kurortuose siūloma ir daugiau pramogų. Pavyzdžiui, Bad Kleinkirchaime įsikūrę net 2 terminiai baseinai. Taip pat iš Karintijos regiono labai patogu vykti į ekskursijas – iki Venecijos nukaksite greičiau nei per 6 val., visai šalia yra Liubliana, Triestas ir Pušuto regionas.

Svarbu, kad būtų „Viskas įskaičiuota“

„Keliautojų patirties tyrimas rodo ir akivaizdžiai įsitvirtinusį įprotį rūpintis žiemos atostogomis iš anksto: apie du trečdaliai poilsiautojų keliones įsigyja iki atostogų likus vidutiniškai 3-6 mėnesiams, kuomet ir kelionės pigesnės, ir yra didesnis krypčių, viešbučių, kelionių datų pasirinkimas. Tad jau dabar kelionių agentūrose – didelis sujudimas“, – sakė „Tez Tour“ atstovė.

Iš tyrimo matyti ir poilsiautojų teikiamas prioritetas komfortui: abiem poilsiautojų tipams – ir šiltmėgiams, ir žiemos sporto aistruoliams, svarbus kokybiškas poilsis aukštesnės ar aukščiausios 4–5* kategorijos viešbučiuose. Dar vienas poilsiautojams akivaizdžiai itin reikalingas kelionės aspektas – domimasi ar tai bus poilsis pagal programą „Viskas įskaičiuota“. „Lietuviai moka suderinti komfortą ir praktiškumą“, – pastebėjo I. Aukštuolytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt