Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ siekia suburti draugiškų savanorių grupę ir jai patikėti užduotį bendrauti su turistais, atsakyti į jų klausimus, padėti surasti reikiamus objektus miesto centre ir senamiestyje, rekomenduoti jaukias vietas pasivaikščioti, pailsėti ar pavalgyti. Draugiški, užsienio kalbomis bendraujantys savanoriai padės kurti atviro ir svetingo miesto veidą.

Vilnius kasmet sulaukia vis daugiau turistų iš viso pasaulio, o vasara yra pats populiariausias sezonas. Norime, kad mūsų mieste visi svečiai jaustųsi laukiami ir norėtų čia sugrįžti. Todėl draugiškų turizmo savanorių vaidmuo bus labai svarbus“, - sakė „Go Vilnius“ vadovas Darius Udrys.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad savanoriauti galima ir kartu su savo augintiniais, o tai – išskirtinė galimybė. Išėję pasivaikščioti su šunimis vilniečiai tuo pačiu metu galės pagelbėti turistams. Šunims netgi bus skirti specialūs atpažinimo ženklai.

Vilniaus turizmo savanorius atpažinti padės stilinga apranga, sukurta prekės ženklo „Nunu“ įkūrėjos Simonos Nainės.

„Ši programa – tai smagus vasaros nuotykis. Savanoriai bendraus su Vilniuje viešinčiais žmonėmis iš viso pasaulio, o patys galės iš naujo pažinti savo miestą, - sakė S. Nainė. – Galvodama, kaip turistai galėtų lengviau atpažinti savanorius, sukūriau jiems stilingas ryškias liemenes, išskiriančias iš praeivių minios.“

Savanoriai bus apmokyti teikti informaciją miesto svečiams, atsakyti į dažniausiai užduodamus klausimus. Norintys dalyvauti projekte turėtų mokėti anglų kalbą. Privalumas – mokėjimas bendrauti dar bent viena užsienio kalba. Norintys dalyvauti registruotis kviečiami jau dabar, o pirmieji savanoriai į gatves išeis birželio 15 dieną.

Projekto dalyviams nemokamai duris atvers projekto partneriai, kurių tarpe – „Loftas“, „UNO park“, „Iliuzijų muziejus“, „Wrong room“, „Kartlandas“, „Skypark“, „Baltic Vikings“ ir kiti.

Norintys dalyvauti projekte kviečiami registruotis adresu http://www.vilnius-tourism.lt/page/myli-ir-pazisti-vilniu/.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt