Turgaus halė (Sukiennice)

Šis renesanso architektūros statinys stovi senamiesčio Turgaus aikštėje, tai vienas ryškiausių miesto ir didžiausios miesto aikštės kultūros paminklų.

Šiame pastate įrengtas muziejus, kuriame eksponuojami 19 a. lenkų menininkų paveikslai ir skulptūros. Statinys išorėje turi ne tik renesanso, bet ir gotikos stilių elementų.

Sukiennice, Rynek Główny 1-3, Krokuva, Lenkija

Krokuvos Šv. Marijos bazilika

Pagrindinėje – Krokuvos turgaus aikštėje stovinti Šv. Marijos bazilika yra viena reikšmingiausių religinių struktūrų šalyje. Kaip ir daugelis UNESCO kultūros paveldo sąraše esančių statinių, ji apsupta legendomis ir mitais. Sakoma, kad 13 a. nuo šios bazilikos bokšto sargas pamatė atjojančią Mongolų ordą. Kitos legendos pasakoja apie brolius savižudžius, tėvažudystę.

Plac Mariacki 5, Krokuva

Šv. Annos bažnyčia

Šis įspūdingas statinys – lenkų baroko architektūros pavyzdys. Viduje – įspūdingi gipso lipdiniai, kuriuos sukūrė italų menininkas Baldassare Fontana 17 a. pabaigoje. Pati bažnyčia minima istoriniuose raštuose jau 14 a. Atkreipkite dėmesį į masyvias kolonas prie įėjimo, apžiūrėkite stulbinamo grožio lubas viduje.

Sw. Anny 11, Krokuva

Rynek Underground, Rynek Główny 1, Krokuva

Galeria Plakatu (meno galerija)

Tai grafikos dizainerių, mėgėjų rojus. Galerijoje – apie 2 500 lenkiškų plakatų, ji saugo miesto grafikos istoriją.

Barbakanas

Barbakanas kadaise buvo nedidelis fortas, jungęs Šv. Florijono vartus su išoriniu pasauliu. Dabar barbakanas stovi žaliame parke, į visas puses žvelgia įspūdingi gotikiniai bokštai. Pasakojama, kad kartą lenkų kareiviui pavyko iš šio bastiono atremti rusų kareivių puolimą – jis pataikė su marškinių saga į priešo generolą.

Kraków Barbican, Basztowa, Krokuva

Farmacijos muziejus

Šis muziejus – kelionė po miesto ir šalies medicinos praeitį. Muziejus buvo įkurtas 1946 m., jis įsikūręs net penkiuose aukštuose.

Muzeum Farmacji Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Floriańska 25, Krokuva

Rynek požeminė ekspozicija

Pagrindinės aikštės požemiuose atsispindi 1 000 metų miesto istorijos. 4 000 kvadratinių metrų surinkti archeologiniai radiniai, rasti nuo 2005 iki 2010 m. Šis muziejus – vienas įdomiausių mieste. Lenkijos ryšius su Hanzos sąjunga atspindi ginklai, įvairios rastos prekės.

Rynek Underground, Rynek Główny 1, Krokuva

Nemokamas turas po miestą

Kasdien jis prasideda prie Šv. Marijos bazilikos. Tai, be abejonės, puikus būdas susipažinti su įdomia istorija. Grupes veda kvalifikuoti lenkų gidai, jie pasakoja turistams legendas apie karalius, vaiduoklius. Smagiausia, kad šis turas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)