Pernai sukurtą Lietuvos turizmo koncepciją „Real is beautiful“ lydėjo neramumai. Paaiškėjus, kad projektui naudojamos ir ne Lietuvoje darytos, bet tiesiog iš fotobankų įgytos nuotraukos, turinčios reprezentuoti šalį, buvo sulaukta didelio pasipiktinimo.

Po šių įvykių kūrybos agentūra „New!“ nusprendė sukurti nemokamą Lietuvos nuotraukų bazę. „Idėja gimė, kai žvelgėme į problematiką - Lietuva neturi laisvai prieinamos, nemokamos nuotraukų bazės. Žodis „nemokamos” yra svarbus. Ją sukurti - vėl visas biurokratizmas, konkursai, biudžetai, tvirtinimai. Todėl taip gimė pilietinė iniciatyva – imkime ir neatlygintinai padovanokime nuotrauką Lietuvai. Kad ir vieną. Ir kalbame čia ne apie fotografus-profesionalus, o kasdienius gražių akimirkų gaudytojus. “ – apie idėją pasakojo kūrybos agentūros „New!“ įkūrėjas ir kūrybos vadovas Tomas Ramanauskas.

Nuotraukos bus prieinamos visiems, bet norint jas naudoti komerciniais tikslais reikės gauti nuotraukos autoriaus leidimą. „Nuotraukas galėsite naudoti kur tik norite, tame šios bazės žavesys. Tačiau, aš tikiuosi, kad tai labiausiai pasitarnaus skleidžiant informaciją apie Lietuvą ir socialiniuose tinkluose. Fotobankas patogus tuo, kad visos nuotraukos suženklintos, todėl paieškos sistemoje galima įvesti pvz., Vilnius, Rytas, Miestas, Architektūra ir rasti būtent ieškomų vietų nuotraukas. Jei kažkas užsimanys naudoti jas komerciškai - turėtų klausti autoriaus leidimo. O šiaip naudojimas neribojamas.“

Fotografijų duombazė starto dieną pradės ne tuščia – čia jau yra 200 nuotraukų iš įvairių Lietuvos vietų. Nuo šiandien projekto svetainėje www.realisbeautiful.lt galite ne tik peržiūrėti nuotraukas, bet ir įkelti savo fotografijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt