Akcija „Atviros dienos kaime“ Lietuvoje vyks pirmą kartą!

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančioje akcijoje dalyvauja daugiau nei 70 kaimo turizmo sodybų ir ūkių. Lietuvos kaimo turizmo asociacija šią akciją rengia kartu su Latvijos kaimo turizmo asociacija „Lauku celotajs“ abejose valstybėse vienu metu, ragindami mieste gyvenančius žmones aplankyti kaimą.

Minėta akcija vyks gegužės 27–28 d. dienomis. Abiejose valstybėse net 180 kaimo turizmo sodybų, ūkių, kultūros namų ir lankytojų centrų šeimininkų, amatininkų ir bendruomenių atvers duris miestiečiams. Lankytojai bus kviečiami pasimėgauti kaimo siūlomomis pramogomis bei veiklomis, įsigyti jų užaugintų bei pagamintų produktų ar tiesiog sužinoti apie galimybes atostogauti kaime.

Kodėl vykti į kaimą būtent akcijos „Atviros dienos kaime“ metu?

Akcijos dienomis lankytojų lauks įvairūs pasiūlymai. Šeimininkai taikys nuolaidas, organizuos ypatingus renginius ir programas. Pavyzdžiui, bus galima išmokti drožti medines klumpes su tarpukario Lietuvos klumpdirbių įrankiais, augalais dažyti siūlus, susirišti lėlytę iš audinių skiaučių, nusivelti pirštines, pasidaryti augalo atspaudą ant drobinio maišelio, pabandyti austi ar pasigaminti aitvarą ir dar daug daug kitų.

Galėsite pasisvečiuoti pas ūkininkus, kurie didžiąją savo laiko dalį skiria produktų gaminimui ir jų pardavimui turgeliuose. Tačiau šį kartą jie lauks Jūsų namie ir mielai aprodys savo ūkius. Lankytojai bus kviečiami susipažinti ir su įvairia žemdirbyste, kanapių ar grūdų ūkio ypatumais, savo akimis pamatyti, kaip auginami žirgai, triušiai, mėsiniai galvijai, naminiai paukščiai, alpakos ir net… sraigės.


Lankytojų lauks ir degustacinės programos – šakočio, midaus, sūrių, duonos, žolelių arbatos, „kumpio nemirkyto, o dūmeliu rūkyto“. Namo miestiečiai galės grįžti įsigiję „laimingų vištų kiaušinių“, daržovių, medaus, levandų ir dar begalę Lietuvoje išaugintų, pagamintų bei išpuoselėtų produktų bei gaminių.


Kaip atsidurti Atvirų dienų sodybose ir ūkiuose?

Visus Lietuvoje lankomus ūkius ir sodybas rasite http://www.atostogoskaime.lt/akcijos-dalyviai; Latvijoje - www.celotajs.lv/atvertasdienas. Čia pateikti išsamūs ūkių ir sodybų akcijos pasiūlymai, apsilankymo laikai ir kontaktinė informacija. Akcijos žemėlapis padės Jums suplanuoti kuo patogesnį maršrutą dienai ar net dviem po daugelį ūkių ir sodybų ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Spausdintą akcijos žemėlapį nuo gegužės 17 d. yra galimybė nemokamai pasiimti Lietuvos kaimo turizmo asociacijos biure ir "Circle K" degalinėse visoje Lietuvoje.

Svarbu prieš vykstant į ūkį ar sodybą paskambinti šeimininkui ir pranešti apie atvykimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt