Šią vasarą veiks jungtiniai maršrutai Vilnius-Palanga ir Vilnius-Nida, sustojant ir kituose Neringoje esančiuose kurortuose. Maršrutas į Nidą bus atidarytas po savaitės, birželio 2 d.

„Vasaros savaitgaliais dažnas ilsėtis skuba prie jūros. Tačiau tam, kad pasiektum Lietuvos pajūrį kartais tenka nemažai paplušėti – kamsčiai mieste, didelis automobilių srautas autostradoje, eilės prie keltų. Mes poilsiautojams suteikiame alternatyvą – pasirinkus kelionę traukiniu, poilsis prasideda vos į jį įsėdus: keleiviams nereikia rūpintis nei rinkliavomis, nei užkandžiais, mes pasirūpiname net mažųjų pramogomis“, - pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Keleiviai, įsigiję „Pajūrio ekspreso“ bilietą iš Vilniaus, traukiniu keliaus iki Kretingos arba Klaipėdos, kur jų lauks specialūs autobusai, nuvešintys juos iki reikiamo kurorto. Keleiviams nereikės pirkti atskiro autobuso bilieto. Vykstantiems į Nidą nereikės rūpintis ir kelto bilietu ar rinkliava už įvažiavimą į Neringą.

Keliaujantiems šeimomis siūlomos nemokamos pramogos mažiesiems ir specialios nuolaidos. 3 asmenų šeima bilietą į Palangą ir atgal gali įsigyti už 90 eurų, į Nidą ir atgal – už 99 eurus. Šeimos bilietų nuolaidos taikomos ir 5 asmenų grupėms, kuriose yra 1-2 suaugusieji ir bent vienas vaikas iki 18 m. – tokie keleiviai gaus 21 proc. nuolaidą kelionės bilietui.

Siekiant taupyti poilsiautojų laiką, „Pajūrio ekspreso“ traukiniai iki Kretingos važiuos nestodami. Keleiviai Palangą pasieks per 4 valandas, Nidą – per kiek daugiau nei 5 val. Šiuolaikišku traukiniu keliaujantys poilsiautojai galės naudotis nemokamu Wi-Fi ryšiu, užsisakyti užkandžių ir gėrimų, mažiesiems siūlomi nemokami stalo žaidimai, knygelės, žaislai, o suaugusiesiems – laikraščiai ir žurnalai.

Traukinys iš Vilniaus išvyks kiekvieną penktadienį 11 val. 55 min., o šeštadieniais - 7 val. 25 min. Sekmadieniais keleiviai iš Palangos išvyks 18 val. 20 min., iš Nidos – 16 val. 30 min. Juos iš nurodytų kurortų vietų iki geležinkelio stoties Kretingoje arba Klaipėdoje taip pat veš specialūs autobusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt