Belgijos miestas Briugė – Vakarų Flandrijos sostinė, nuo Šiaurės jūros pakrantės ją skiria 15 km. Ji išliko beveik nepasikeitusi – kokia buvo prieš kelis šimtus metų, kai buvo stambus Europos prekybinis miestas, tokia išliko ir dabar. Senovėje žmonės prie tilto rinkdavosi į turgų. Briugė pagal išsilaikiusių istorinių pastatų kiekį gali konkuruoti su Venecija.

Dabar Briugėje gyvena apie 117 000 gyventojų, tačiau viduramžiais čia gyveno 200 000. Plačios gatvės ir daugybė senovinių pastatų byloja apie buvusią miesto didybę. XX amžiaus pabaigoje miesto pakraštyje buvo pastatytas šiuolaikinis jūrų uostas Zebriugė, jo dėka Briugė atgavo prekybinio jūrų miesto vardą.

Briugėje susijungia trys kanalai, jie tokie gilūs, kad gali palaukti dideli laivai. Mieste yra 54 tiltai, 12 iš jų mediniai.

Kasmet yra renkami svetingiausi miestai, kuriuose gyventojai palankiai priima turistus ir pateikia jiems ne vieną staigmeną. Į šį draugiškiausių pasaulio miestų sąrašą ne kartą pateko ir Briugė, todėl kelionių agentūros teigia, kad šis miestas pranoksta net Veneciją. Pabuvoti Briugėje – lyg apsilankyti pasakoje. Šurmuliuojančiame mieste gausu reginių, žmonių ir garsų, tačiau rytai ir vėlyvi vakarai, kai išvyksta turistų grupės, labai ramūs – puikus metas sėsti į karietą ir pasivažinėti palei kanalus, vežikui pasakojant apie miesto istoriją. O kur dar dailios parduotuvės ir jaukios kavinaitės, kuriose galima paragauti belgiškų vaflių su šokoladu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt