Birželio 23 d. planuojantys išvykti į vieną ilgiausių iki šiol kelionių Simona ir Romas tikisi ne tik laimėti numatytą pinigų sumą, bet ir išbandyti save. Keliauti pėsčiomis turint labai ribotus išteklius, jie dar niekada nėra bandę.

„Tai bus savęs išbandymas, pasitikrinimas, kiek tu gali, koks stiprus ar silpnas esi, kaip tau sekasi užmegzti naujas pažintis su įvairių šalių gyventojais. Kelionės metu reikės ne tik įveikti daugiau nei 2 tūkst. kilometrų pėsčiomis, keliaujant per visą Europą nuo Anglijos iki Italijos, bet ir įvykdyti projekto organizatorių iš anksto numatytas užduotis. Be jokios abejonės, labai vilioja ir pagrindinis prizas – 21 tūkst. eurų mūsų pasirinktai organizacijai – Dzūkijos nacionaliniam parkui“, - sakė Simona ir Romas.

Lietuviai teigė, kad jų pasirinkimas, kam laimėjimo atveju skirti pinigus, nebuvo spontaniškas. „Dzūkijos nacionalinis parkas yra neapsakomo grožio vieta. Čia yra gausybė sparčiai besikeičiančio pasaulio dar nepaliestų ežerų, miškų, pelkių, įvairios augmenijos ir gyvūnijos.
Norime prisidėti prie gamtos saugojimo ir puoselėjimo. Ir jeigu galime tai padaryti savo pačių pastangomis, kodėl gi nepabandyti“, - savo pasirinkimo priežastį įvardijo S. Vidūnaitė, gimusi ir užaugusi Dzūkijos sostinėje Alytuje.

Kelionės „Eneloop expedition 2100“ tikslas - per 120 dienų pėsčiomis nueiti 2100 kilometrų, aplankyti projekto organizatorių nurodytus miestus ir įvykdyti 40 užduočių. Trys komandos po du žmones finišuos Italijos mieste Milane. Komanda surinkusi daugiausiai taškų, laimės 21 tūkst. eurų, kurie bus pervesti komandos pasirinktai organizacijai.

Tačiau, kad lietuviai turėtų galimybę varžytis dėl piniginio prizo Lietuvos gamtai, jiems labai reikia visų tautiečių palaikymo socialiniame tinkle „Facebook“. Projekte startuos tik trys komandos iš penkių, surinkusios daugiausiai paspaudimų „patinka“. „Palaikinti“ lietuvių komandą galite iki birželio 1 dienos. Tą padaryti reikia ČIA.

„Tikiu, kad mes gimėme ne tam, kad tik mokėtume sąskaitas ir galiausiai numirtume. Aš noriu ieškoti, noriu keliauti, noriu žinoti, kad padariau viską, ką tuo metu galėjau: ir dėl savęs, ir dėl kitų, ir dėl gamtos“, - kalbėjo Simona.

Keturis mėnesius keliauti dviese – nemenkas iššūkis, tačiau Simona ir Romas, kuriems nesvetimas laisvės pojūtis, neabejoja, kad su tuo iššūkiu susitvarkys.

„Mėgstame gyvenime daryti tai, kas teikia malonumą. Keliavimas, buvimas gamtoje ir piešimas teikia didžiausią džiaugsmą“, - prisipažino entuziastingai kelionei besiruošiantys ir visų lietuvių palaikymo besitikintys Simona ir Romas.

Palaikykite lietuvius ir jų kilnų tikslą Lietuvai. Tokių žmonių nesutinkame taip jau dažnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt