Milžiniškame megapolyje viešintis Orijus Gasanovas tiesioginėje transliacijoje parodė, kaip atrodo kunkuliuojanti, tankiausiai apgyvendinto pasaulio miesto centrinė gatvė.

Tokijuje nuo spalio mėnesio viešintis tinklaraštininkas Andrius Kleiva papasakojo apie kultūrinius skirtumus, ir ką vertėtų žinoti turistams, atvykstantiems į Japoniją. „Pavyzdžiui, traukinyje kalbėtis negalima, nes japonai tai traktuoja kaip nemandagų elgesį“, - pasakojo A. Kleiva. Tik tuomet O. Gasanovas suprato, kodėl lietuviai buvo vieninteliai, kurie tauškėjo traukinyje, o likusieji keleiviai į juos keistai žiūrėjo.

Taip pat A. Kleiva atskleidė ir kitų japoniškų taisyklių, kurių būtina laikytis, norint būti teisingai suprastam šioje šalyje. Pavyzdžiui, palikti arbatpinigius padavėjui taip pat laikoma blogo tono ženklu, kadangi šie pinigai tarsi įpareigoja padavėją prieš klientą.

Šią taisyklę patvirtino faktas, kad O. Gasanovui palikus padavėjai arbatos kelis eurus, ši sureagavo neigiamai ir atsisakė pinigus paimti.

Orijus nuramino bijančius keliauti į Japoniją dėl to, kad nemoka užsienio kalbų. „Daugelis japonų nekalba angliškai, todėl beveik visur tenka bendrauti gestų kalba. Tai universaliausia kalba visame pasaulyje, be to, labai linksma – lyg šaradų žaidimas”.

Vaikštinėdami Japonijos sostinėje vyrai vos per kelias akimirkas atrado lietuviams neįprastų dalykų: lėkščių su butaforiniu maistu, kurios kainuoja 700 eurų, keistuolį, karutyje vežiojantį dešimtis kačių, merginas, lyg nužengusias iš animacinių filmų, ir dar daugiau keistenybių, kurias galite pamatyti šiame vaizdo reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)