Plaukų persodinimo operacijos yra sparčiai populiarėjanti turistus traukianti paslauga Turkijoje. Vien tik Stambule veikia daugiau nei 300 plaukų persodinimo klinikų, daugiausia sulaukiančių klientų iš Artimųjų Rytų ir Persijos įlankos šalių.

Patyrę chirurgai, pažangi technologija ir mažesnė kaina – visa tai vilioja užsienio turistus į Stambulą. Ir tai itin gelbėja miestą, kur turistų skaičius juntamai sumažėjo po pernai įvykdytų kelių teroro aktų.

„Atvykau į Turkiją pasidaryti plaukų persodinimo operaciją ir šiek tiek paturistauti. Turkija turi labai gerą reputaciją kalbant apie plaukų persodinimą“, – sakė 27 metų Jameelas.

Tuo tarpu iš Saudo Arabijos atvykęs Faisalis Abu Ahmadas į Turkiją atvyko sekdamas dėdės pavyzdžiu. Jam čia buvo atlikta plaukų persodinimo operacija ir jis liko labai patenkintas.

„Greitas plikimas paskatino mane ryžtis operacijai“, – sakė vyras.

Garsiojoje Stambulo Taksimo aikštėje jau nieko nebestebina aptvarstytomis galvomis vaikštantys vyrai. Vietiniai turkai juokauja, kad toks vyras gali tapti nauju Stambulo simboliu.

„Kainos yra labai labai patrauklios. Tačiau svarbiausia, kad paslaugos yra kokybiškos, – sakė klinikos „Clinic Expert“ vadovas Talipas Tastemelis. – Turkija yra smarkiai pažengusi kosmetinių operacijų ir plaukų persodinimo operacijų srityje, todėl pacientai gauna aukštos kokybės paslaugą už ketvirtadalį įprastinės kainos.“

Užsienio turistams siūlomas visas paslaugų paketas: paėmimas iš oro uosto, apgyvendinimas viešbutyje, operacija ir turistinės paslaugos. 1200 eurų išleidęs turistas gali Stambule praleisti tris dienas ir gauti aukštos kokybės gydymą. O Europoje už tai teks pakloti iki 6 tūkst. eurų.

Turkijos sveikatos turizmo asociacija skelbia, kad kiekvieną mėnesį Turkijoje penkiems tūkstančiams užsienio pacientų atliekamos plaukų persodinimo operacijos. Manoma, kad šiemet bus fiksuojamas 10 proc. tokių operacijų prieaugis.