Į ką turėtų atsižvelgti automobilio nuomininkas, kad gautų puikią transporto priemonę už kuo palankesnę kainą?

1. Neatidėkite paskutinei minutei. Tarptautinės automobilių nuomos bendrovės „Payless“ atstovas Lietuvoje Mantvydas Janeliūnas norintiems rasti palankiausią automobilių nuomos pasiūlymą jo paieškų rekomenduoja neatidėlioti.

„Jeigu automobilio nuomos užsakymą paliksite paskutinei nakčiai prieš kelionę, tikėtina, susidursite su ribota pasiūla ir pasirinkimu, be to, ir kainos bus didesnės. Pravartu žinoti ir tai, kad kuo ilgesnis nuomos laikotarpis, tuo mažesnis bus transporto priemonės nuomos mokestis už dieną. Pavyzdžiui, išsinuomojant automobilį 1–3 dienoms, paprastai už dieną reikia mokėti brangiau, tačiau jeigu planuojate jį išsinuomoti savaitei arba dar ilgesniam laikotarpiui, dienos mokestis dažniausiai yra mažesnis“, – paaiškina M. Janeliūnas.

2. Skambinkite. „Visada pravartu pasitikrinti kainas interneto užsakymo sistemoje, o tada galima paskambinti į biurą ir paprašyti pateikti pasiūlymą jus dominančiam laikotarpiui. Jeigu užsakymą atidėsite paskutinei minutei, tai yra norėsite išsinuomoti automobilį ir iš karto juo važiuoti, geriausia kreiptis tiesiai į nuomos biurą, nes jo darbuotojai turi tiksliausią informaciją apie tai, ką galima pasiūlyti“, – sako įmonės atstovas.

3. Rinkitės mažesnį. Paklaustas, iš ko susideda automobilio nuomos kaina, bendrovės „Payless“ atstovas aiškina: bendroji nuomos kaina susideda iš pačios transporto priemonės nuomos ir pasirinktų papildomų paslaugų – draudimo, navigacijos įrangos, vaikiškų kėdučių, papildomų prietaisų vairuotojui, Wi-Fi ryšio priemonių ir kt. – kainos.

Nuomos kaina paprastai priklauso nuo to, kokiai grupei priskiriama nuomojama transporto priemonė. Pavyzdžiui, mažesni automobiliai paprastai yra pigesni, o didesni aukštesnės klasės automobiliai brangesni.

4. Lyginkite tarpininkų pasiūlymus. „Payless“ atstovas pabrėžia, kad pravartu ne tik kuo anksčiau užsisakyti automobilį. Jei jį nuomositės iš tarpininkų, pavyzdžiui, specialiuose interneto portaluose, palyginkite kelių jų pasiūlymus. Taip galėsite gauti didžiausias taikomas sezonines nuolaidas, be to, galėsite išsirinkti jums palankiausias nuomos sąlygas ir kelionei reikalingą papildomą įrangą.

5. Detaliai išnagrinėkite sutarties sąlygas. Klientams būtina visada gerai suprasti nuomos sutarties, kurią pateikia nuomos agentas, sąlygas ir išsiaiškinti visų į sutartį įtrauktų paslaugų kainas. „Aš paraginčiau klientus užduoti konkrečius klausimus, jeigu tam tikros sutarties detalės jiems neaiškios. Labai svarbu, kad prieš pasirašydamas sutartį, klientas išsiaiškintų kiekvieno produkto ir paslaugos kainas“, – pabrėžia M. Janeliūnas.