Miesto valdžios atstovai teigia, kad labai ilgai apie Neapolį sklido blogi atsiliepimai, kurie, anot jų, deformuoja realybę, stipriną stereotipus. Tiesa, ne visi neapoliečiai pritaria iniciatyvai. Neapoliečių paskyroje „Facebooke“ vykstančioje diskusijoje pasirodė nuomonių, kad tokiu būdu miesto valdžia siekia paslėpti savo administravimo spragas, kiti baiminasi dėl galimai neoficialiai įsigalėsiančios cenzūros.

Miesto valdžia žada skaitmeninėje platformoje kovoti su skleidžiamais gandais, pateikdama alternatyvią nuomonę, aiškindama apie tikrąją situaciją, tačiau taip pat neatmetama, kad prieš kai kuriuos negatyvių žinių skleidėjus bus imamasi ir teisinių veiksmų.

Narkotikai, prabangūs laikrodžiai, nykstantys gyvūnai – tai egzemplioriai, kuriuos pareigūnai jau pripratę matyti oro uostuose ar muitinėse. Tačiau vienas nelegalus radinys jau tituluojamas kontrabandos karaliene. Diuseldorfo oro uoste viename iš lagaminų aptikta 18 karatų auksinė karūna, kurią savo bagaže vežė asmuo iš Artimųjų Rytų.

Tarp 600 cigarečių vienetų, kurios taip pat buvo nedeklaruotos, slėpėsi puikiai išsilaikiusi 126 g auksinė karūna. Ją bandęs pervežti vyras teigė, kad karūna iš Afganistano. Jo užduotis buvo brangenybę pervežti į Belgiją kaip vestuvių dovaną užsakovui. Vokietijos pareigūnai skaičiuoja, kad karūnos vertė galėtų būti apie 4 tūkst. eurų.

Romoje du turistai gavo 900 eurų baudą, nes nusiplovė kojas viešajame fontane. Velykų sekmadienį 60 metų moterį ir 17-metį vaikiną policija sustabdė, kai jie plovė kojas fontane, esančiame netoli Koliziejaus. Nemenka pinigų suma nubausta moteris žadėjo kreiptis į Danijos ambasadą Italijoje.

Nuo sausio pradžios Romoje jau nubausti 10 asmenų, sumaniusių atgaivinti kojas fontanuose. Per praėjusius metus užfiksuoti 48 tokie pažeidimai.

Charlie Chaplino gerbėjai Šveicarijoje sumušė pasaulio rekordą, kai į vieną vietą susirinko 62 įžymiuoju aktoriumi persirengę žmonės. Juodas švarkas, batai, kieta vyriška skrybėlė, ūsai ir lazdelė – tai puikiai atpažįstami Ch. Chaplino personažo elementai.

Gerbėjai iš visos Europos susirinko Ch. Chaplino buvusiuose namuose pietų Šveicarijoje, kur dabar jam atminti įkurtas muziejus. Prieš metus atidarytame muziejuje apsilankė apie 300 tūkst. lankytojų.

Parengta pagal užsienio spaudą.