Kasdien tūkstančiai žmonių laikosi šio papročio ir per savaitę fontane atsiduria daugiau kaip 13 tūkstančių eurų, kas per metus sudaro arti milijono eurų, surinktų monetomis.

Monetų prisikaupia tiek daug, kad kasdien Romos katalikų labdaros organizacija „Caritas“ valandą renka jas ir vėliau išdalija vargstantiems. Už šiuos pinigus 2008 metais netgi buvo atidarytas mažų kainų prekybos centras.

Trevi sumesti pinigai surenkami kasdien, o štai kituose garsiuose fontanuose tai daroma kartą per kelis mėnesius. Pavyzdžiui Bellagio fontane Las Vegase per metus surenkama apie 12 tūkstančių dolerių (beveiki 11 tūkstančių eurų) ir tam naudojama labai veiksminga valymo sistema.

Milžiniškas siurblys surenka viską, kas susikaupia ežero dugne. Pasak „Review Journal“, pinigai išsijojami ir paskui sumetami į cemento maišyklę su keliais rankšluosčiais, kad monetos liktų švarios. Kaip ir Trevi fontano atveju, Bellagio paaukoja surinktas monetas ne pelno siekiančioms organizacijoms, tokioms kaip „Habitat For Humanity“.

Panašiai yra ir su fontanais, esančiais prie prekybos molo „Mall of America“ Minesotoje, kuriuose per mėnesį surenkama apie 2 tūkstančius dolerių (1,8 tūkstančio eurų) – jie taip pat paaukojami labdaros ir nepelno siekiančioms organizacijoms. Fontanuose prie visų 24 kavinių „Rainforest Cafes“ per metus randama apie 25 tūkstančiai dolerių (22,5 tūkstančio eurų), jie paaukojami aplinkosaugos fondams. „Disney World“ fontanuose 2014 metais lankytojai sumetė 18 tūkstančių dolerių (16,2 tūkstančio eurų), kurie buvo perduoti vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams.

O štai Rugsėjo 11 dienos atminimui skirtame memoriale „9/11 Memorial“ surenkama beveik 3 tūkstančiai dolerių (2,7 tūkstančio eurų) grynųjų, nors čia monetų mesti apskritai neleidžiama. Niujorko Bryant parke per metus surenkama apie 3,4 tūkstančio dolerių (apie 3 tūkstančius eurų).
Įdomu ir tai, kai Čikagoje esančio Bakingemo fontano dugne per metus monetomis surenkama vos 200 dolerių (180 eurų), nors šis fontanas yra vienas didžiausių pasaulyje.