Tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovas ir patyręs keliautojas Edmundas Pavlovas pranešime spaudai tikina, kad planuotis kelionę ankstyvą pavasarį verta dėl kelių priežasčių.

1. Galimybė pamatyti „žaliąją“ miesto pusę

Keliautojas įsitikinęs – dauguma Europos miestų gražiausi ankstyvą pavasarį, kuomet po šaltos žiemos atgyja gamta, pradeda sproginėti pumpurai, o augalų žiedai nusidažo ryškiomis spalvomis.

„Tokia aplinka mus skatina kuo daugiau laiko leisti lauke, todėl pavasarį pažintį su Senojo žemyno miestais verta pradėti nuo pasivaikščiojimų gražiausiuose miestų parkuose – po ilgos kelionės grynas oras yra geriausia atgaiva. O taip pat pasisemsite energijos pažintinėms atostogoms, – teigia E. Pavlovas. – Jei bent kartą lankėtės Kijeve, greičiausiai žinote – Ukrainos sostinė garsėja įspūdingais sodais bei išpuoselėtais parkais. Vienas seniausiųjų šiame mieste – Mariinsky parkas, nuo kurio atsiveria puikūs vaizdai į Dniepro upę, o parko žaluma ramina bei leidžia pailsėti nuo miesto šurmulio.“

Viešintiems Varšuvoje gaiviu pavasario oru patariama pasidžiaugti vaikštinėjant viename gražiausių parkų visoje Europoje – Lazienki karališkajame parke, kuriame turėsite galimybę pasigėrėti išskirtiniu reiškiniu – rūmais, stūksančiais ant vandens. O būdami šio miesto centre, nepraleiskite progos pamatyti bene seniausią Varšuvos parką – Saksų sodą, įsikūrusį priešais Pilsudskio aikštę.

2. Miestų gatves jau budina renginių gausa

Patyręs keliautojas tikina, kad klaidinga manyti, jog ankstyvą pavasarį miestai dar tušti ir veiklos juose trūksta.

„Vidurio Europos miestai atgyja būtent pavasario pradžioje, kuomet į gatves sugrįžta įvairios šventės ir renginiai. Atėjus pavasariui keliautojai pradeda muzikinių renginių svečiose šalyse maratoną, kadangi palankios oro sąlygos leidžia koncertus ir festivalius organizuoti po atviru dangumi“, – pasakoja E. Pavlovas.

Štai kovo 16–26 d. Berlyne vyksta jaunimo itin pamėgtas modernus šiuolaikinės muzikos festivalis MaerzMusik, kuriame savo sugebėjimus rodys ne tik profesionalai, bet ir jaunieji kūrėjai iš viso pasaulio. Tuo tarpu kovo 27 d. – balandžio 2 d. Taline vyks garsioji muzikos savaitė. Keliautojas tikina, kad kasmet šis renginys pritraukia gausybę klausytojų ne tik iš pačios Estijos, bet ir kitų pasaulio šalių. Tai – vienas populiariausių muzikos renginių visoje Europoje, kadangi mėgstamų kūrinių čia gali pasiklausyti įvairios muzikos gerbėjai.

3. Rojus antikvarinių smulkmenų mėgėjams

Atšilus orams į gatves sugrįžta ne tik įvairios šventės, bet ir smalsių turistų akis džiuginanti gatvės prekyba.

„Daugumoje Europos miestų pavasarį atidaromas gatvės prekybos sezonas ir į gatves pradeda plūsti išskirtinių sendaikčių prekeiviai. Keliautojai itin mėgsta šias sendaikčių muges, kadangi jose galima rasti unikalių lauktuvių namiškiams, – pasakoja E. Pavlovas. – Žinoma, kai kuriuose miestuose tokios mugės veikia ištisus metus, o atšilus orams prekyba paprastai suaktyvėja.

Štai Varšuvoje visus metus veikiančiame Kolo sendaikčių turguje turistai daugiausia pradeda lankytis atšilus orams, kai ne tik oro sąlygos palankesnės pasivaikščiojimams, bet ir prekių asortimentas – žymiai didesnis.“

Kovo pradžioje Varšuvoje taip pat pradėjo veikti miesto gyventojų ypač pamėgtas ekologiškų produktų turgus, kuriame sveiko gyvenimo būdo mėgėjai turi galimybę šviežių gėrybių įsigyti iš vietinių gamintojų. Turgus lankytojų lauks iki pat vasaros pabaigos – rugpjūčio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)